Segueix-nos a les xarxes socials:

SCC titlla les conclusions de la comissió de "cop d'estat"

L'entitat demana al TC i al govern espanyol que acabin amb la "situació de rebel·lia institucional" de Catalunya

Societat Civil Catalana ha titllat aquest dimarts les conclusions de la comissió d'estudi sobre el Procés Constituent de "cop d'estat" i ha reclamat als diputats que es neguin a participar en la seva tramitació al ple del Parlament. En un comunicat, l'entitat ha demanat als grups parlamentaris que "acatin la Constitució i les decisions del TC" i renunciïn a sol·licitar l'alteració de l'ordre del dia. També exigeixen a la mesa i a la presidenta del Parlament que rebutgin la tramitació que forçaran JxSí i la CUP, perquè "vulnera directament el que estableix el TC". L'entitat espera que el TC i el govern espanyol acabin amb la "situació de rebel·lia institucional" que hi ha a Catalunya.

Al seu parer, aquestes conclusions "suposen el desenvolupament del full de ruta secessionista i la programació d'un Cop d'Estat destinat a trencar amb l'ordre democràticament establert i a substituir-lo per un altre il·legal i il·legítim".

L'entitat també remarca que els treballs d'aquesta comissió són desenvolupament de la resolució del 9-N, que va ser declarada inconstitucional pel TC, el que implica que les seves conclusions són una "vulneració de la Constitució i un desacatament a les resolucions del Tribunal Constitucional".

Per tot plegat, reclama la "devolució de les institucions democràtiques, avui segrestades pels que les han posat al servei de la ruptura, transgredint l'ordenament jurídic i la legalitat democràtica".

Alhora, exigeixen que els partits constitucionalistes abordin aquest desafiament "des de la unitat i amb altura de mires".

Prem per veure més contingut per a tu