Segueix-nos a les xarxes socials:

Maragall i nou dirigents de MES pleguen per discrepàncies internes

En una carta afirmen que no han trencat el carnet del partit i es donen de marge fins a l'Assemblea del juny

L'eurodiputat Ernest Maragall i nou dirigents de MES han abandonat la direcció de la formació -que agrupa socialistes sobiranistes que es van escindir del PSC- per discrepàncies amb el rumb estratègic seguit. Ho van anunciar en una carta dirigida al Consell de MES -sigles del Moviment d'Esquerres-, signada per Ernest Maragall, Pere Almeda, Jordi Angusto, Francesc Colomé, Zacarías Henar, Fina Masip, Pep Mòdol, Inma Ranera, Gemma Sendra i Max Vives. Tots ells dimiteixen dels seus càrrecs en els òrgans de direcció del partit, encara que no trenquen de moment el carnet perquè es donen marge fins a l'Assemblea General prevista per al juny.

"No volem ni podem seguir sent coresponsables d'una orientació política i una pràctica orgànica que no hem compartit ni en la seva definició ni en la seva execució", exposen en la missiva. Al seu parer, MES ha pres un rumb "erroni i contradictori". Els deu càrrecs de MES que han dimitit es declaren "partidaris de la independència de Catalunya com a millor projecció de la nostra realitat col·lectiva i com a via oberta per construir un motllo social i democràtic a l'altura de l'Europa federal avui presonera dels vells Estats i del seu, aquest sí, nacionalisme destructiu".

El consell polític de MES va lamentar ahir la retirada de Maragall i dels membres de la direcció, que atribueix a una "discrepància amb el projecte" de MES, que "es va accentuar amb la participació a Junts pel Sí". En un comunicat, MES va afegir que les diferències "s'han anat visualitzant en els últims mesos amb la manca de participació" dels membres sortints.

Prem per veure més contingut per a tu