Segueix-nos a les xarxes socials:

El Govern vol regular la retirada temporal del carnet per malaltia

El Govern català creu urgent obrir un debat per regular un sistema perquè els metges informin les autoritats de trànsit si un pacient, per malaltia o per les medecines que li hagin prescrit, no està en condicions de conduir, amb l'objectiu de poder retirar-li el carnet temporalment.

Així ho va anunciar ahir el conseller d'Interior, Jordi Jané, en declaracions als periodistes després de participar en unes jornades tècniques, juntament amb autoritats de trànsit i responsables metges, dedicades a les aptituds en la conducció com via per augmentar la seguretat al trànsit.

«Si una persona jove, que té el permís (de conduir) vigent, que va superar la revisió mèdica a centres homologats i que amb posterioritat va al metge i se li detecta una malaltia o se li recepta una medicació específica que no és compatible amb la conducció, és una dada rellevant per a les autoritats de trànsit, per a la societat, per prevenir accidents», va indicar.

Per aquest motiu, Jané va opinar que considera urgent obrir un debat per regular un sistema que permeti els metges comunicar a les autoritats de trànsit si un pacient no està en condicions de conduir, perquè se li pugui retirar temporalment el carnet.

«Aquesta informació s'ha de traslladar a les autoritats de trànsit, preservant sempre les dades de caràcter personal, però necessitem conèixer les dades que des d'un punt de vista mèdic comportin com a conseqüència la necessitat de, durant un temps, privar de la necessitat de conduir d'aquesta persona», va aclarir.

El conseller va indicar que el seu objectiu era obrir un debat i aportar propostes normatives per poder tenir, en l'àmbit de la seguretat viària, la certesa que qui condueix té l'aptitud per fer-ho. «Moltes vegades no depèn de la seva bona actitud, sinó que no té aptitud per fer-ho», va explicar.

Prem per veure més contingut per a tu