Segueix-nos a les xarxes socials:

Rajoy promet vetllar pel compliment de la llei

"Tenim més instruments que mai per defensar la nostra unitat, les principals forces polítiques estem d'acord en això"

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha comparegut aquest diumenge d'urgència a La Moncloa per valorar la investidura del 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i advertir que el govern espanyol "no deixarà passar ni una sola actuació que suposi contravenir la unitat i la sobirania, que vagi en contra de la Llei i les decisions dels tribunals".

En una intervenció sense preguntes, ha assegurat que la resolució sobiranista del 9-N "no existeix" perquè la va anular el Tribunal Constitucional, i ha recordat "als membres del Parlament de Catalunya" que l'Estat "funciona sempre" i que "no li faltarà fermesa i determinació per seguir defensant la unitat d'Espanya, la sobirania del poble espanyol i la convivència democràtica que empara el nostre projecte comú". El president espanyol ha mantingut aquest diumenge converses amb els líders del PSOE, Pedro Sánchez, i de C's, Albert Rivera, per transmetre'ls que "com a president del govern tinc la obligació de vetllar pel compliment de la Constitució i les lleis i ho farà".

En conversa amb els periodistes, ha admès que no s'esperava l'acord entre Junts pel Sí i la CUP. Segons el president espanyol, "ningú s'ho esperava, ni tan sols ells", i per preveure-ho "calia ser un geni".

Prem per veure més contingut per a tu