Segueix-nos a les xarxes socials:

Ibarretxe: "L'única manera que descarrili el procés sobiranista és que descarrili des de Catalunya"

L'exlehendakari creu que els catalans han donat una "lliçó extraordinària" al món

Ibarretxe: "L'única manera que descarrili el procés sobiranista és que descarrili des de Catalunya"ACN

L'exlehendakari Juan José Ibarretxe ha advertit aquest dijous des de Vic que "l'única manera que descarrili el procés és que descarrili a Catalunya". Per això, el líder basc ha demanat que "es cuidi la unió entre el vagó institucional i el social" perquè és "l'única garantia per poder seguir avançant". En la conferència que ha pronunciat a la UVic-UCC sota el títol 'Quan el poble impulsa la política', Ibarretxe també ha destacat que Catalunya "ha donat una lliçó extraordinària als bascos i al món" i ha dit als catalans que "esteu al mapa i a l'agenda". D'altra banda, també ha criticat el paper del TC i l'ha titllat d'"àrbitre políticament comprat" pels dos partits majoritaris, el PP i el PSOE.

L'exlehendakari Juan José Ibarretxe ha elogiat aquest dijous el procés sobiranista català i ha dit que no li agradaria que "els dos vagons, l'institucional i el social, es despengessin". De fet, Ibarretxe creu que la clau "no està a Madrid ni Brussel·les, sinó que la solució està a les nostres mans". Segons ell, els processos de sobirania d'Euskadi i Catalunya "només descarrilaran si descarrilen aquí, i no pas per les amenaces de Madrid o Brussel·les".

D'altra banda, Ibarretxe ha atribuït l'augment de l'independentisme a "la negació de la democràcia per part de l'estat espanyol". "Quan s'impedeix la democràcia el moviment independentista es converteix en imparable", ha assegurat. En la conferència que ha pronunciat a la UVic-UCC també ha vaticinat que l'any 2030 Escòcia, Flandes, el Quebec, Catalunya i Eusakadi seran nous Estats d'Europa.

Prem per veure més contingut per a tu