Segueix-nos a les xarxes socials:

Demanen 2 anys de presó a Varela per editar el llibre de Hitler sense permís

La Fiscalia li reclama una multa pels drets de l'obra de 216.000 euros i una indemnització a l'Estat alemany de Baviera de més de 67.600

Demanen 2 anys de presó a Varela per editar el llibre de Hitler sense permísacn

La Fiscalia demana dos anys de presó per al propietari de la llibreria Europa de Barcelona, el neonazi Pedro Varela, per editar i distribuir més de 4.000 exemplars del Mein Kampf d'Adolf Hitler, sabent que els drets d'aquesta obra pertanyen a l'Estat alemany de Baviera.

En el seu escrit d'acusació, el ministeri públic acusa d'un delicte contra la propietat intel·lectual Pedro Varela i reclama que la seva llibreria i l'Associació Cultural Edicions Ojeda amb que va publicar Mein Kampf paguin una multa de 216.000 euros i indemnitzin a l'Estat de Baviera amb 67.637 euros. Varela acumula dues condemnes, l'última d'elles d'un any i tres mesos, per difondre idees genocides o que incitaven a la segregació racial a través dels llibres que venia a la llibreria Europa, situada al carrer Sèneca de Barcelona.

El fiscal de Delictes d'Odi i Discriminació de Barcelona va obrir el 2009 un nou front judicial contra Varela, en aquesta ocasió per editar i distribuir el llibre de Hitler sense disposar de la corresponent autorització.

La Fiscalia sosté que, entre els anys 1997 i 2010, Varela va publicar 4.375 volums de Mein Kampf-La meva lluita, fins a arribar a la desena edició, i els va distribuir no només a través de la seva llibreria, sinó en altres centres comercials i editorials d'Espanya i l'estranger, el que li va reportar 67.637 euros de beneficis.

Segons el ministeri públic, el processat va editar aquests llibres sabent que els drets pertanyien a l'Estat lliure de Baviera, en virtut de la sentència de la Cámara de Justícia de Munic, que es basa a la Llei d'alliberament del nacionalsocialisme i el militarisme. La Fiscalia sol·licita dos anys de presó per a Varela, la seva inhabilitació especial per a l'exercici de la professió de comerciant i editor durant tres anys i el pagament d'una multa de 10.800 euros. La jutge instructora ha imposat una fiança de 67.637 al llibreter i a l'editorial Asociación Cultural Ediciones Ojeda per assegurar la indemnització a percebre per l'Estat de Baviera en cas d'una eventual condemna.

Prem per veure més contingut per a tu