Segueix-nos a les xarxes socials:

Demana eleccions a Catalunya i Espanya

C's creu que Fiscalia arriba "tard" perquè "el mal ja està fet"

Alonso avisa que no n'hi ha prou amb querelles o amb "passejades" perquè Rajoy "ha perdut tota la credibilitat"

C's creu que Fiscalia arriba "tard" perquè "el mal ja està fet"ACN

El portaveu de C's, Matías Alonso, ha opinat aquest dimecres que la Fiscalia de l'Estat "arriba tard i no aporta cap solució" perquè "el mal ja està fet" a Catalunya. Al seu parer, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha perdut "tota la seva credibilitat" perquè va permetre que el 9-N es pogués celebrar el procés participatiu que havia dissenyat la Generalitat. Segons ell, "l'estat de dret estava de vacances i no va estar malauradament vigent a Catalunya" el passat 9 de novembre. "És per això que ha reclamat eleccions, tant a Catalunya com a Espanya. "No n'hi haurà prou amb querelles a destemps ni amb passejades amb seguici pel centre de Barcelona", ha indicat en roda de premsa.

"El que pretén fer ara el fiscal en nom del govern d'Espanya arriba tard i no aporta cap solució. No serveix per a res, per a res més que per seguir minant el prestigi de les institucions de l'Estat", ha diagnosticat Alonso després que la junta de fiscals hagi donat suport a Eduardo Torres-Dulce en la presentació d'una querella contra Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega pel 9-N.

I és que Alonso ha remarcat que la "paròdia consultiva" del 9-N no s'hauria d'haver produït mai, i ha recordat que Rajoy va dir que no tindria lloc. "Un cop més ens va deixar clar que no està a l'alçada de les circumstàncies i sobretot de la seva responsabilitat. Potser pensa ara que impulsar una querella per delictes que s'han comès per la seva ineptitud li retornarà la iniciativa i el prestigi perdut, però nos serà així", ha advertit.

El diputat de C's ha indicat que "el mal ja està fet" i que la "fractura sociopolítica" a Catalunya "ja ha cobrat forma", motiu pel qual ha demanat eleccions catalanes i també espanyoles, perquè "la solució a la crisi institucional no és trencar Espanya, sinó reformar-la, i calen noves majories als parlaments per fer les reformes necessàries".

Prem per veure més contingut per a tu