Segueix-nos a les xarxes socials:

Emergència en un avió que cobria el trajecte Astúries-Barcelona

L'habilitat del pilot permet que l'aeronau amb 168 passatgers aterri amb la roda davantera bloquejada

Tot va quedar en un ensurt, en un gran ensurt, però els 168 passatgers de l'avió de Vueling que cobria dimecres al matí la ruta entre Astúries i Barcelona tardaran a oblidar la peripècia que van viure en l'aeroport del Prat. L'avió va haver de realitzar un aterratge d'emergència en la terminal de la capital catalana, a conseqüència d'un problema tècnic en la seva roda davantera, la que dirigeix els moviments de l'avió en la pista, que s'havia quedat bloquejada. No hi va haver danys, però si al final tot va sortir bé va ser gràcies, en bona part, a l'habilitat del pilot. Va aconseguir aterrar usant únicament el tren posterior d'aterratge i portant el morro de l'avió lleugerament aixecat, per tal que la roda espatllada no toqués la pista fins al moment just en què va procedir a parar l'avió.

Un pilot consultat per La Nueva España-diari del mateix grup editorial que Diari de Girona- va confirmar que aquesta avaria és molt poc habitual i que l'aterratge va comportar un evident risc per als viatgers. A més, aquest professional va destacar que el comandant de Vueling va actuar correctament, gastant la major quantitat possible de combustible abans de l'aterratge, per així reduir pes, i aterrant a escassa velocitat. L'aeroport no va arribar a decretar la situació d'emergència, segons van precisar fonts d'Aena, però els seus responsables sí que van mobilitzar diversos equips de Bombers que, finalment, no es van veure obligats a intervenir. "Gràcies a Déu no va passar res, però l'ensult que ens hem emportat ha estat molt gran", va assenyalar un dels passatgers que anava a l'avió. També va destacar que, malgrat la gran tensió que es va viure en l'aeronau, el passatge "va mantenir en tot moment la calma".

Segons el testimoni dels passatger, l'avió, un model Airbus A-320 de Vueling, va volar amb total normalitat fins a Barcelona i va iniciar la maniobra d'aterratge al Prat al voltant de les onze del matí. No obstant això, quan ja estava a un parell de metres del terra, va tornar a agafar alçada i, "a tot motor" va sortir en direcció al mar. Poc després, la tripulació va advertir per megafonia que s'havia suspès l'operació després de detectar el bloqueig de la roda davantera. També van anunciar que tornarien a intentar l'aterratge en breu, garantint que no hi havia cap perill per als viatgers que ja tenien l'ensurt en el cos, tant per la frustrada operació com per les "cares de circumstàncies" que van veure a les hostesses.

L'aterratge

Passats uns vint minuts de vol, i ja amb menys querosè, el comandant va iniciar de nou l'aproximació a l'aeroport del Prat. Així ?relata el que va succeir un dels viatgers: "Mentre ens acostàvem, vaig veure els camions de Bombers, els vehicles de la Guàrdia Civil i els cotxes d'Aena a la pista, així que vaig pensar que la cosa no era gaire normal i que podia haver-hi riscos. El pilot va aterrar recolzant només les rodes del darrere i amb el morro de l'avió lleugerament ?aixecat. Quan va tocar al terra la roda de davant, en la que ens van dir que hi havia el problema, l'aeronau es va parar de cop enmig de la pista, i després la van remolcar fora".

Prem per veure més contingut per a tu