Segueix-nos a les xarxes socials:

Homs demana a l'Estat que digui quins serveis públics s'han de tancar

Reclama "coratge" al Govern espanyol perquè expliqui com retallar 4.000 milions d'euros

El conseller de la Presidència de la Generalitat, Francesc Homs, va reclamar al Govern espanyol que tingui "coratge" i digui quins serveis públics s'han de tancar a Catalunya per aconseguir retallar els 4.000 milions d'euros que implicaria complir el dèficit del 0,7% que estipula l'Estat. Homs va assenyalar que el Govern de la Generalitat està d'acord amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, que va criticar ahir que el Govern espanyol "condemni a la misèria" la Generalitat en forçar-la a aplicar retallades més dràstiques.

"Estem d'acord amb Junqueras perquè així ho ha manifestat el president i el conseller d'Economia, i jo mateix com a portaveu, ja que amb unes retallades com les que ens imposa Madrid no som capaços de fer els pressupostos, per tant compartim el fons del que diu", va assenyalar. Quant a la possibilitat d'avançar la consulta sobiranista o convocar eleccions que va proposar Junqueras, Homs va dir que ara el prioritari era evitar que es reclami aquesta reducció del dèficit.

"Si el Govern espanyol vol imposar una cosa impossible i sense sentit, no ho aconseguirà, perquè acabarà aflorant tot això. A més, haurien de tenir el coratge de dir quina llista de serveis públics s'han de tancar. I això no ho fan. Quan els demanem que concretin aquestes imposicions que ens obliguen, què farien, s'escapen sempre i surten amb missatges populistes en parlar del tanquin les 'ambaixades'. Però tancar 'ambaixades' no resol 4.000 milions d'euros", va dir. A més, va afegir: "Això és impossible i ho saben. Montoro sap que és impossible. Tenim en aquest sentit la convicció que això s'acabarà reorientant una mica, no sabem si molt o poc, però serà la diferència entre uns pressupostos que serien una catàstrofe, si s'imposen en aquests termes, o que molt difícils".

"Uns pressupostos difícils entenem que s'hauran d'assumir, però catastròfics és evident que no estem en condicions d'assumir-los. No es poden demanar impossibles a la gent i més quan Catalunya està fent esforços molt notables", va afegir el conseller de la Presidència de la Generalitat. Finalment, preguntat sobre si la Generalitat podrà pagar als farmacèutics, Homs va assenyalar que no podia donar resposta precisa, igual que passa amb el pagament a les entitats del tercer sector, i ho va relacionar amb el tema del dèficit que reclama Madrid.

Prem per veure més contingut per a tu