Segueix-nos a les xarxes socials:

Li donen servei al conjunt del país

Protecció Civil homenatja 62 associacions de voluntaris

Aurich assegura que els voluntaris "són la punta de llança" del servei d'emergències de la Generalitat

Protecció Civil homenatja 62 associacions de voluntarisACN

Uns 300 voluntaris de 47 associacions repartides arreu de Catalunya s'han aplegat aquest dissabte a l'Instiut de Seguretat Pública de Catalunya per commemorar el Dia Internacional del Voluntariat de Protecció Civil. Una jornada que segons el director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, ha servit "per posar en valor i donar a conèixer la tasca altruista" que realitzen els voluntaris, la veritable "punta de llança" de la tasca que Protecció Civil fa al conjunt de Catalunya. Aurich ha explicat que els voluntaris de les 62 associacions registrades a Catalunya estan adscrites als municipis, és a dir, al seu servei, i que quan hi ha una emergència "interactuen" i es coordinen amb la Generalitat.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha organitzat aquest dissabte una jornada per commemorar el Dia Internacional del Voluntariat de Protecció Civil, que se celebra l'1 de març, i donar a conèixer el treball i l'estructura de la protecció civil a Catalunya. A la jornada han participat 300 voluntaris de 47 de les 62 associacions catalanes de voluntaris de protecció civil.

La jornada l'ha organitzat la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat amb la col·laboració de la Federació d'Associacions de Voluntaris de Protecció Civil.

Una jornada que segons el director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, ha servit "per posar en valor i donar a conèixer la tasca altruista" que realitzen els voluntaris, la veritable "punta de llança" de la tasca que Protecció Civil fa al conjunt de Catalunya. Una tasca, ha explicat, que depèn dels diferents municipis que són qui els gestionen i que en cas d'emergència interactuen i es coordinen amb la Generalitat.

En aquest sentit, Aurich ha destacat que actualment a Catalunya hi ha registrades 62 associacions de voluntaris de Protecció Civil i que la voluntat del Govern "és que n'hi hagi més" perquè la seva tasca és molt valuosa.

La jornada ha començat a les 10.30 h amb la presentació del programa de formació pel voluntariat de Protecció Civil que s'organitza a l'Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya. La presentació ha anat a càrrec de Josep Mª Juncosa, Cap de l'Escola de Bombers i Protecció Civil i Rosa Calvo, cap de la Secció de Formació en Protecció Civil de l'Escola de Bombers i Protecció Civil.

Posteriorment, els assistents han realitzat una visita a la Unitat Mòbil de Protecció Civil (UMOPC) i als vehicles de Protecció Civil de les diferents Associacions de Voluntaris que s'han desplaçat a l'ISPC.

La Unitat Mòbil de Protecció Civil (UMOPC) és un camió tot terreny de la DGPC que es transforma en un centre de coordinació d'emergències. Aquesta Unitat Mòbil disposa d'equipament per coordinar l'operativa i comunicacions de Bombers, Mossos, SEM, Agents Rurals, Creu Roja i Protecció Civil.

A més, a la jornada s'han mostrat 78 vehicles d'altres associacions de protecció civil, com ara una embarcació de Sant Feliu de Guíxols, i s'hi ha desplaçat la unitat canina de Montornès del Vallès.

Per fer-se voluntari/a de protecció civil, la persona interessada ha de contactar amb l'associació de voluntaris de protecció civil a l'ajuntament del seu municipi. Actualment hi ha 62 associacions de voluntaris registrades al Departament d'Interior de la Generalitat. Trobareu més informació al web www.gencat.cat/interior/protecciocivil.

Prem per veure més contingut per a tu