Segueix-nos a les xarxes socials:

Pressupostos generals

Catalunya no comptarà els 759 milions com a dèficit

Mas-Colell assegura que aquests diners no han de comptabilitzar com a dèficit del Govern sinó de l'Estat

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha assegurat aquest dimecres que no comptarà els 759 MEUR corresponents a la disposició addicional tercera que l'Estat no ha transferit a Catalunya com a dèficit de la Generalitat, sinó que considera que aquests diners han de comptabilitzar com a dèficit espanyol, que, al seu parer, és precisament el que el govern de Zapatero volia evitar negant-se a aquesta partida. En una entrevista a TV3, el titular d'Economia també ha admès que el Govern haurà d'admetre "molta negociació" per aprovar els pressupostos del 2012, ja que necessita el suport d'almenys sis diputats més.

"Si no ens els envien, nosaltres mai els comptarem com a part del nostre dèficit, és dèficit de l'Estat". Així de contundent s'ha mostrat Mas-Colell respecte del 759 MEUR, tot i que després ha reconegut que no pot dir com els comptaran "les autoritats estadístiques" i que "oficialment" no sap com quedarà.

"Diguin el que diguin i es facin els jocs de mans que es facin", el titular d'Economia ha insistit en què no els pensa comptar com a dèficit de la Generalitat. De fet, ha acusat al govern socialista de Rodríguez Zapatero de tenir com a objectiu evitar que aquest diners comptessin com a dèficit de l'Estat.

Pel que fa al nou executiu espanyol dirigit per Mariano Rajoy, Mas-Colell ha avançat que d'entrada "sempre" confia en la gent i espera que aquest equip nou compleixi les seves obligacions i tingui "paraula i respecte". En el dia que es coneixeran els nous ministres del PP, ha preferit guardar-se les seves preferències respecte de la cartera d'Economia.

Les línies mestres dels pressupostos del 2012, que el Govern va lliurar ahir al Parlament, no es poden tocar, ha sentenciat Mas-Colell perquè les xifres són les que són i l'objectiu és l'1,3% de dèficit, però ha reconegut que admeten "molta negociació", ja que CiU necessita suport per aprovar-los. "No diré que no a cap vot", ha afirmat.

En el capítol de treballadors públics no hi ha gaire més marge que reduir horaris i salaris per evitar acomiadaments, ha reiterat Mas-Colell als sindicats, amb qui el Govern ha tancat les negociacions sense cap acord. A més, ha agraït als empleats públics "l'esforç" que hauran de fer el 2012.

Prem per veure més contingut per a tu