Segueix-nos a les xarxes socials:

Emissió de deute

La Generalitat amplia a 4.300 milions l'emissió de bons

El Govern assegura que ha pres la decisió per la "bona acollida" que està tenint aquest producte financer

La Generalitat ha ampliat l'emissió de bons minoristes en 300 milions d'euros, fins a un total de 4.300, i ha allargat el termini de col·locació un dia, fins avui, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

La decisió s'ha pres donada la bona demanda d'aquests bons i després que el Consell de Ministres autoritzés el divendres a Catalunya a realitzar noves emissions de bons i obligacions i concertar préstecs a l'interior ia l'exterior a curt termini fins a un import de 1.240 milions d'euros.

En el cas de l'emissió de bons actual, la Generalitat exposa que "les peticions d'inversors acceptades per les entitats col·locadores estan arribant a cobrir l'import màxim que tenen assignat algunes entitats".

Els bons a un any, que ofereixen una rendibilitat del 4,75%, són els que més acceptació estan tenint, encara que també hi ha demanda per als bons a dos anys, que ofereixen un interès del 5,25%.

El Govern encara està decidint a través de quin vehicle finançar per als 940 milions autoritzats restants, han explicat a Europa Press fonts de la Conselleria d'Economia i Coneixement.

Prem per veure més contingut per a tu