Segueix-nos a les xarxes socials:

Patrimoni dels diputats

ERC: "Cal aplicar el 27,5% d'IRPF a sous de 250.000"

Els republicans calculen que aquest nou tram suposaria 65 MEUR més per a la Generalitat

La portaveu del grup parlamentari d'ERC, Anna Simó, ha presentat la proposició de llei d'equitat impositiva per una sortida "solidària" de la crisi, que han registrat al Parlament aquest dimecres. Simó proposa afegir un nou tram a l'escala autonòmica de l'IRPF en el qual a les persones amb una renda superior als 250.000 euros se'ls apliqui un 27,5%. Els republicans asseguren que aquesta modificació legislativa suposaria uns recursos addicionals per a la Generalitat valorats en uns 65 MEUR. ERC ha tornat a denunciar "l'error financer i pressupostari que suposa la renúncia de l'impost de successions" i ha anunciat que a la tardor presentaran més propostes.

Esquerra proposa un nou tram de l'IRPF perquè els més rics contribueixin més. "Demanem que qui més té faci un esforç més gran, que l'austeritat, en lloc de ser regressiva, sigui progressiva", han manifestat. La proposició de llei respon a la necessitat de passar de la política de retallades a la recerca efectiva de més ingressos per a la Generalitat.

La portaveu del grup parlamentari d'ERC, Anna Simó, i el diputat Pere Aragonès, han presentat aquesta proposta que es basa en la creació d'un nou tram de l'IRPF autonòmic a partir d'una base liquidable de 250.000 euros amb un tipus aplicable que serà del 27,5%. Aquest nou tram s'incrementarien uns recursos addicionals a la vora dels 65 MEUR que "podrien evitar retallades com les s'han fet tancant serveis d'urgències i reduint despesa sanitària per estalviar 50 MEUR", ha assegurat el diputat republicà. Actualment, el tipus aplicable més alt dins l'escala autonòmica de l'IRPF és d'un 25,5 % per les persones que ingressen més de 175.000 euros.

Tot i que ERC lluitarà per l'aprovació d'aquesta modificació legislativa, assegura que no és condició per la negociació dels pressupostos de l'any 2012. "Esquerra estem en la mateixa línia que vam estar des del mateix debat d'investidura del president Mas", ha assegurat Simó. La portaveu parlamentària d'ERC assegura que cal passar de les paraules a les accions i aquesta iniciativa s'ha d'emprendre. "Esperem coherència per part de CiU i un gir en les seves prioritats per respecte a la ciutadania de Catalunya", ha manifestat Simó.

Des d'Esquerra, també, es demana la reforma fiscal completa per la lluita contra el frau fiscal ja que "el que no pot ser és que l'estat espanyol sigui l'únic país europeu on un assalariat paga a hisenda uns 6.000 euros més que la persona que li dóna feina degut a que les rendes del treball tributen més que les rendes del capital". Aragonès ha anunciat que des d'ERC es seguiran presentant propostes de cara a la tardor.

Prem per veure més contingut per a tu