Segueix-nos a les xarxes socials:

Club Entendre-hi + Animals i plantes

Deu plantes d’exterior resistents a la calor i al fred

La pandèmia i el confinament han canviat els hàbits dels espanyols. El fet d’haver passat gairebé tres mesos tancats a casa i que no puguem viatjar a l’estranger ni sortir de la comunitat fa que donem més valor a les vivendes i que els balcons i jardins s’hagin convertit en articles de luxe. I la decoració d’aquests, igual que en el seu moment la rebosteria i la cuina, en una nova afició en aquests temps tan convulsos.

No obstant, tal com passa quan posem fil a l’agulla, hi ha plantes més fàcils o més difícils de cuidar. «Si es viu en una zona on el clima és molt calorós a l’estiu i fred a l’hivern, s’han de buscar plantes que es puguin adaptar a aquestes condicions», afirma Núria Abellán, responsable de les col·leccions de viver del Jardí Botànic de Barcelona. I el truc és molt senzill, afegeix l’experta: «Busqueu el lloc d’origen de la planta i cuideu-la com si fóssiu allà: si és un lloc on fa molt sol i plou poc, si hi sol haver ombra o mig ombra... Ens n’hem d’informar i aplicar el sentit comú», diu Abellán.

I posa l’exemple d’una varietat de cactus autòctona de Xile, «que viu de les boires matutines, pràcticament sense aigua», per la qual cosa és lògic que a aquesta planta se l’hagi de regar en petites dosis i no gaire sovint.

Plantes aromàtiques

D’aquesta manera, seria lògic pensar que, amb la diversitat de clima que hi ha a Espanya, no hi ha un tipus de planta que pugui sobreviure en una punta del país i a l’altra –a Galícia i a Catalunya alhora, per posar un exemple– però no és així. «Qualsevol planta aromàtica és fàcil de cuidar i no requereix gaire esforç», afirma Abellán, si es té en compte que a l’Atlàntic necessitarà menys aigua i més llum que al Mediterrani.

Però també hi ha plantes més vistoses que qualsevol persona pot tenir al seu balcó o jardí, tot i que no en sigui gaire destre, perquè amb prou feines requereixen tenir-ne cura i són resistents a la calor i al fred, com aquestes deu:

Al Club Entendre-hi + Animals i plantes d’EL PERIÓDICO som amants dels éssers vius i ens interessa tot allò que hi està relacionat. Aquí us explicarem tot allò relacionat amb les vostres mascotes i com treure el màxim profit de les vostres plantes, sempre des d’un punt de vista ecològic i sostenible. És molt fàcil unir-se al club. Registreu-vos a Entre Tots i escriviu-nos per explicar-nos les vostres inquietuds o compartir les vostres experiències.

Prem per veure més contingut per a tu