A les portes de la tardor, toca fer inventari de les plantes que han sobreviscut a la calor de l’estiu i renovar el jardí per recuperar el colorit de la primavera i vestir els nostres parterres i balcons de flors i lluminositat.

La manera més fàcil i còmoda de tenyir de color l’exterior d’una llar és amb <strong>plantes resistents a la calor i al fred</strong>.

Però, si la idea és que tinguin flors acolorides i lluminoses, és millor decantar-se per plantes que, a més de resistents, tinguin flors tot l’any, tot i que la tardor no sol ser bona època per sembrar-les perquè les plantes, per arrelar, requereixen temperatures suaus i no tenir condicions meteorològiques adverses.

Calendari de floració

«Les plantes tenen el seu calendari de floració anual, que varia segons el seu lloc d’origen i depenen de les hores de llum, temperatura i altres factors favorables per portar a terme la reproducció sexual, ja que aquesta n’és la finalitat. Per tant, és poc probable trobar plantes que passin tot l’any en flor», assegura Núria Abellán, responsable de les col·leccions del viver del Jardí Botànic de Barcelona. Ara bé, segons afegeix l’experta, «sí que és cert que algunes s’allarguen molts mesos, ja sigui per la seva pròpia genètica o per la manipulació durant el cultiu on es creen les varietats de planes de floració més vistoses i duradores, com poden ser moltes espècies de geranis i buguenvíl·lees, que troben un ambient excepcional a les nostres llars».

«Per això, si volem tenir plantes d’exterior florides durant gairebé tot l’any, podem fer una bona combinació, fixant-nos en el seu lloc de procedència i en les espècies florides que tenim disponibles en les diferents èpoques de l’any als vivers comercials», conclou Abellán.

Per tant, si la idea és disposar d’un balcó o jardí que tingui plantes fàcils de cuidar i amb flors acolorides i vistoses tot l’any, hi ha cinc plantes que cal tenir en compte:

Club Entendre-hi + Animals i plantes d’EL PERIÓDICO

Al Club Entendre-hi + Animals i plantes d’EL PERIÓDICO som amants dels éssers vius i ens interessa tot allò que hi està relacionat. Aquí us explicarem tot allò relacionat amb les vostres mascotes i com treure el màxim profit de les vostres plantes, sempre des d’un punt de vista ecològic i sostenible. És molt fàcil unir-se al club. Registra't a Entre Tots i escriu-nos per explicar-nos les teves inquietuds o compartir les teves experiències.