Segueix-nos a les xarxes socials:

Un vehicle de la Policia Local de LlançàPOLICIA LOCAL DE LLANÇÀ

Salven «in extremis» una dona que s'havia ennuegat sopant i havia quedat inconscient a Llançà

Agents de la Policia Local li van fer la maniobra d'Heimlich però no va funcionar i posteriorment, la van recuperar amb maniobres de reanimació i el DEA

La doctora del SEM li va poder extreure la fruita que li obstruïa les vies respiratòries

Salvament «in extremis» d'una dona que s'havia ennuegat sopant i havia quedat inconscient a Llançà.

Els fets van ocórrer dijous passat -10 d'agost. cap a un quart de nou del vespre quan la Policia Local de Llançà va rebre l'avís d'una persona que estava en apartament de la zona de Sant Carles. Aquesta va explicar-los que una familiar, la dona de 65 anys, mentre sopava s'havia ennuegat amb un tros de fruita i que tenia problemes per respirar.

Els dos policies van anar fins al domicili i es van trobar amb la situació crítica. La dona tenia problemes per respirar i un dels policies va fer-li la maniobra d'Heimlich. Aquesta però no va funcionar, un fet que pot succeir, indiquen fonts policials, en gent d'edat avançada.

La víctima a més, va quedar inconscient i va entrar en parada respiratòria. Per això, els policies locals van assistir-li d'entrada obrint-li les vies respiratòries amb una maniobra i posteriorment, li van fer les maniobres de reanimació. Van començar els massatges cardíacs i li van col·locar el desfibril·lador (DEA).

Mentre realitzaven aquestes maniobres també va arribar el SEM amb la unitat medicalitzada. La doctora va treure-li la peça de fruita que li obstruia les vies amb unes pinces i va començar a respirar.

Amb tot això, va començar a respirar i un cop estabilitzada, el SEM la va evacuar a l'hospital comarcal de Figueres. On va quedar ingressada en vigilància intensiva i un cop recuperada, aquest dilluns va ser donada d'alta.

Des de la Policia Local es van felicitar els dos policies i també ho van fer el regidor de Policia i l'alcaldessa. Els agents de la Policia Local de Llançà estan formats en primers auxilis i ús dels DEA, cosa que facilita aquest tipus de salvaments, indiquen des del cos d'emergències.

Registra't i no et perdis aquesta notícia!

Ajuda'ns a adaptar més el contingut a les teves preferències i aprofita els avantatges dels nostres usuaris registrats.

REGISTRA'T GRATIS

Si ja estàs registrat clica aquí.