Segueix-nos a les xarxes socials:

Peralada

Aprofundeixen en el món del vidre en un simposi a Peralada

Hi participen experts com Ignasi Domènech, Jordi Carreras, Jaume Barrachina i Josep Antoni Cerdà

Aprofundeixen en el món del vidre en un simposi a PeraladaCASTELL DE PERALADA

El Castell de Peralada acull el Museu del Vidre més important de l´Estat, com a col·lecció d´un sol propietari, i dels més significatius del món. Té més de 2.500 peces de vidre antic, des de l´Egipte faraònic fins a finals del segle XIX. Per aprofundir en aquest món, enguany es repeteix un nou simposi que es fa aquest divendres a Sant Andreu de Sureda, al Rosselló, i aquest dissabte, a Peralada. L´accés és gratuït.

L´objectiu del simposi, que arriba a la tercera edició, és endinsar els assistents en l´art del vidre a Catalunya. La primera part, que es farà a Sant Andreu, inclourà un monogràfic sobre el porró, un estri quotidià del qual es coneixeran més coses de la mà dels experts Marie Susplugas-Andrea, Denis Fontaine i Françoise Brilliard. També es parlarà dels vidres tradicionals en les col·leccions de la Casa Pairal de Perpinyà.

Dissabte, al Castell de Peralada, es podrà escoltar l´historiador Ignasi Domènech; l´historiador tèc­­nic Jordi Carreras; el director de conservació del Castell, Jaume Barrachina, i l´investigador del vidre de Mataró, Josep Antoni Cerdà. L´acte comença a les 11 del matí i inclou una visita al museu.

Prem per veure més contingut per a tu