Segueix-nos a les xarxes socials:

Fires

El Ball de liOli és la novetat per cloure la Fira d'Espolla

Un centenar de parades de productes artesanals ocuparan els carrers del poble aquest diumenge

El Ball de liOli és la novetat per cloure la Fira d'EspollaEMPORDA.INFO

El municipi d´Espolla obre el calendari anual de fires a la comarca de l´Alt Empordà. Com ja és tradició, el tercer diumenge de gener, arriba la Fira de l´Oli i l´Olivera d´Espolla, organitzada per l´Associació Cultural la Fraternal Espollenca, l´Ajuntament i el Celler Cooperatiu d´Espolla. Enguany, la fira arriba a la 22a edició i incorpora algunes novetats, entre les quals hi ha la cloenda de la fira, que comptarà amb el Ball de l´Oli, que han preparat veïns del poble per representar, aquest diumenge a partir de les cinc de la tarda, davant de l´església. "Serà el comiat de germanor de la fira", explica l´alcalde d´Espolla, Carles Lagresa, que presidirà la inauguració de la fira, a partir de les onze del matí, amb la processó de Sant Sebastià amb l´actuació dels Grallers. També comptaran amb l´actuació, a la plaça del Dolmen, dels Castellers de Figueres, a dos quarts de dotze del migdia, una hora abans de la missa solemne cantada, a càrrec de la Coral d´Espolla.

La fira comercial, amb un centenar de parades, recorrerà els car­rers d´Espolla, amb els trullaires de la comarca, que hi portaran unes disset parades, segons l´Ajuntament. També hi haurà una exposició i venda de planter, productes, eines i maquinària referents a l´oli i l´olivera i una fira d´artesans i elaboradors de productes de la zona de l´Albera. Tampoc faltarà la música en viu dels Trobasons, a les deu del matí; Petit Ter­ral, a dos quarts d´una del migdia, i La Ludwig Band a les tres de la tarda, a la plaça del Dolmen. Hi haurà dues zones d´inflables per als més joves; passejades amb els burros d´en Joan de Rabós, a l´antic camp de futbol. A la plaça del Dolmen, hi haurà tast d´olis de l´Empordà i Lluííííííííííís, Vine, disfressa´t i fes-te una foto! Una instal·lació interactiva per a totes les edats; i el 5è concurs de fotografia Instagram, que se sumarà al 19è concurs de llançament de pinyols d´oliva, a partir de les quatre de la tarda -guanyarà qui aconsegueixi la distància més llarga.

Activitats complementàries

A partir de les nou del matí, davant al Celler Cooperatiu d´Espolla, sortirà la caminada per conèixer els dòlmens i el preromànic de l´Albera -durada aproximada de sis hores. Cal portar esmorzar, dinar, beguda i roba d´abrigar. En acabar, passejada per la Fira.

Durant tot el dia, a la plaça del Dolmen, la parada de l´Associació Cultural Espollenca, coorganitzadora de la Fira, oferirà productes de qualitat, de proximitat i de Km0 per fer un àpat bo i barat, l´especialitat: torrada amb oli o allioli i saussissa (de les carnisseries espollenques Can Tola i Can Salvi); oli, vi i garnatxa del Celler Cooperatiu d´Espolla; pa cuit al forn de llenya del Forn Josep de Sant Climent; i allioli de l´àvia Maria d´Espolla.

Altres novetats

Dissabte, a partir de dos quarts d´onze del matí, al Centre d´Informació del Paratge de l´Albera, hi haurà una visita al Jardí de l´Albera i taller de cuina: El plaer de cuinar amb plantes silvestres, a càrrec de Cristina Viñas d´El Cau de les Marietes. La visita durarà una hora i el taller, dues. L´activitat serà gratuïta, però s´ha de reservar prèviament a ­c­vinyasf@gmail.com. Com a novetat, a les onze del matí, el Celler Cooperatiu d´Espolla oferirà una visita guiada al trull de la cooperativa. L´activitat serà gratuïta, però cal reserva prèvia a firaoli.espolla@gmail.com o al telèfon 667 766 855. A les cinc de la tarda, a la Sala la Coromina, la sommelier Laura Masramon dirigirà una iniciació al tast d´olis d´oliva verge, que durarà aproximadament una hora i mitja. L´activitat serà gratuïta, però cal reservar a firaoli.espolla@gmail.com o al telèfon 667 766 855.

Prem per veure més contingut per a tu