Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Figueres es vesteix de gala per la Capitalitat de la Sardana

El Teatre acull l'acte oficial i, a la tarda, es fa una cercavila i un concert per culminar la proclamació

Figueres es vesteix de gala per la Capitalitat de la SardanaCRISTINA VILÀ

Els organitzadors del programa Figueres, Capital de la Sardana tenen molt clar que aquest dissabte (11.00 hores) és el moment de viure l´acte central de la Capitalitat. És, justament, l´acte oficial durant el qual Figueres rep el traspàs simbòlic de la bandera de la capitalitat, de mans de l´alcalde de Mollerussa. Amb la presència de nombroses autoritats i membres de la Confederació Sardanista de Catalunya així com representants del Foment de la Sardana Pep Ventura, al Teatre El Jardí, la musicòloga i locutora figuerenca Victoria Palmallegirà el pregó de proclamació, es donaran a conèixer els Premis Capital de la Sardana 2017 i s´estrenarà una sardana de Martí Fontclara a càrrec de la cobla Marinada.

Els actes, que començaran a les 11 del matí, seguiran, tot seguit, a la plaça de l´Ajuntament on es destaparà una placa commemorativa. La mateixa cobla hi oferirà mitja ballada de sardanes, totes vinculades amb les Capitals precedents.

La festa seguirà a partir de 2/4 de 5 de la tarda quan tindrà lloc la cercavila Populària, que ja es va poder viure fa dos anys. Sortirà de la plaça Tarradellas fins a la plaça de l´Ajuntament i hi participaran grups de cultura popular local com l´Esbart Dansaire Figueres, l´esbart ­Mediterrània Dansa, la colla gegantera i els castellers. També s´han convidat altres grups populars.

L´activitat seguirà al Teatre a les 7 de la tarda amb el concert inaugural de la Capital a càrrec de la cobla Marinada i la Bisbal Jove interpretant obres com 'Nupcial', de Ricard Lamote de Grignon o 'La presó de Lleida' de Joaquim Serra. El concert el dirigiran Xavi Molina i Jordi Montoliu.

Prem per veure més contingut per a tu