Segueix-nos a les xarxes socials:

Llançà

Llançà porta pluja de confeti a les rues del Carnaval

Un canó omplirà de serpentines i fum els carrers durant la passada de carrosses i comparses, diumenge es fa el ranxo popular

Llançà porta pluja de confeti a les rues del CarnavalEMPORDA.INFO

Llançà ho té tot a punt per fer del Carnaval la seva gran festa, per això, des de l´Ajuntament, aquest any s´ha contractat un canó que dispararà confeti i serpentines i fum a les carrosses i comparses que desfilaran per la rua "per potenciar l´ambient de festa" explica la regidora de Cultura i Festes de l´Ajuntament, Sònia Sarola. El canó amenitzarà la rua escolar del divendres i la de dissabte a la tarda i a la nit.

És durant la nit de dissabte que un any més, des del consistori, es prenen mesures perquè no es produeixin incidents entre els joves. Enguany s´ha incrementat la vigilància i hi haurà catorze guardes de seguretat vetllant perquè no hi hagi cap incidència durant la festa, "tot i així és difícil de controlar allò que passa fora de la carpa", reconeix la regidora, tot recalcant que l´any passat no es va produir cap incident amb importància aquella nit.

L´envelat té una capacitat per a unes 3.000 persones i els organitzadors faran el possible perquè el públic gaudeixi del ball i la música sense alteracions causades per actes d´incivisme. La Policia Local i els Mossos d´Esquadra, que aquella nit cobreixen el servei al municipi costaner, també reforcen els controls per evitar que el jovent causi aldarulls.

L´acte més multitudinari del Carnaval de Llançà és la rua del dissabte a la nit, amb la participació de carrosses, comparses i disfresses. A partir de dos quarts d´onze de la nit, la cercavila recorre els carrers més cèntrics de Llançà amb un itinerari -carrer Castellar, avinguda Pau Casals, avinguda Europa i carrer Gardissó- que desemboca a l´envelat del mercat. La música de l´envelat serà a càrrec d´un grup de versions Tapeo Sound System, i després hi haurà l´actuació d´un discjòquei per allargar la festa.

El programa carnavalesc va començar divendres amb la rua dels alumnes de la llar El Patinet i de l´escola Pompeu Fabra -a un quart de quatre de la tarda- i i dura tot el cap de setmana, fins al diumenge, donant especial protagonisme als més petits. La festa continua dissabte a la tarda, amb les carrosses i comparses infantils, l´animació està assegurada en una rua amenitzada pels Tambors del Cap de Creus. En acabar la rua, el Grup Orelles de Xocolata amenitzarà la festa on hi haurà una sorpresa per als més petits.

El Carnaval de Llançà és de caràcter familiar, i manté les tradicions com ara l´esmorzar popular amb la colla del Ranxo, que es fa diumenge a dos quarts d´onze del matí i gratuït per a tothom a l´envelat del mercat, i el ranxo popular al preu de dos euros el mateix diumenge.

La venda de tiquets és fins al dia 24 a la Casa de Cultura. Per acabar, i a partir de les tres de la tarda, hi haurà música en viu a càrrec d´Àngel Puertas que també farà ball al gimnàs.

Prem per veure més contingut per a tu