Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

La Factoria Lúdica i de l'Enginy promou un lleure de qualitat

Organitza quaranta propostes amb les que es combina el joc amb l'aprenentatge per unir la societat

La Factoria Lúdica i de l'Enginy promou un lleure de qualitatBORJA BALSERA

Quan l´Ajuntament de Figueres va tenir el repte de canviar el format del parc de Nadal Perapatuf, va apostar per crear quelcom propi. Sota la marca Factoria Lúdica i de l´Enginy va tirar endavant un projecte engrescador que combina sàviament el lleure amb l´aprenentatge, tot plegat per potenciar la socialització i crear empatia. Enguany, la Factoria torna a la Casa Empordà amb una quarantena de propostes. A més de sumar cada vegada més suports d´entitats locals, disposarà de tres espais més (el Museu de la Tècnica, de l´Empordà i del Joguet) on es faran activitats concretes des d'aquest divendres 30 de desembre fins al dimecres 4 de gener.

La Factoria Lúdica encendrà motors aquest divendres amb diversos espectacles i tallers. Per promoure´l, una cercavila ­inte­ractiva amb la companyia Campiquipugui recorrerà els carrers per atraure usuaris, petits i grans ja que els infants (des de 0 a 14 anys) poden disfrutar-lo acompanyats sempre d´un adult responsable amb qui compartir aquest espai de diversió. "Aquí, tots els nens i nenes troben el seu espai", comenta Clara Capalleres, coordinadora de la Factoria, afegint que "volem potenciar ­l´enginy, la imaginació, la creativitat dels infants i crear un espai en família".

Enguany s´han proposat idees interessants com aprendre a fer cistells, descobrir els secrets de la ceràmica, crear històries, fer scrapbook, màgia o trapillo. Hi haurà sessions de ioga en família, musicoteràpia i teatre. A més, els infants podran aprendre a fer sushi; a crear una joguina en 3D o a construir amb diferents materials com el cartró o la fusta; a compartir jocs de taula, a controlar robots de lego o a convertir-se en exploradors d´enigmes literaris. Les possibilitats a la Factoria Lúdica són immenses i gratuïtes. Algunes busquen conèixer millor la ciutat. En aquest sentit, s´ha programat una visita familiar al refugi antiaeri de la plaça del Gra, el 3 de gener. Això i molt més, fins al 4 de gener.

Algunes de les activitats només es poden fer inscrivint-se prèviament a través de la web www.factorialudica.cat.

Prem per veure més contingut per a tu