Segueix-nos a les xarxes socials:

Activitats nadalenques

Els Pastorets pugen a escena als teatres de Figueres i Roses

Les representacions arranquen dissabte amb alguns canvis d'actors a Roses i de direcció, en el cas de Figueres

Els Pastorets pugen a escena als teatres de Figueres i RosesBORJA BALSERA

No seria Nadal si no es fessin els Pastorets. Aquesta afirmació tan severa és inqüestionable. Just aquest dissabte, una de les tradicions teatrals més arrelades al nostre país puja a escena als teatres de Figueres (18.00 hores) i Roses (18.30 hores) amb alguns canvis actorals i, fins i tot, de direcció.

A Figueres, 'El primer Nadal dels pastors' estrena director, concretament Ernest Ollero. El repte per a ell és important, perquè mai abans havia afrontat un projecte similar, tot i la seva àmplia trajectòria dins el món teatral. "Per seguir sent fidel a la trajectòria dels Pastorets, més que un canvi de forma, he apostat per un treball dels actors i potenciar el moviment escènic", comenta el director. Els resultats es podran copsar durant les tres representacions que es faran enguany: aquest dissabte i diumenge, i el 3 de gener.

Ollero assegura que, respecte altres anys, "hem canviat moments puntuals, sempre justificant-los dins aquesta història de teatre popular". El director assegura que tot s´ha fet com a ell li agrada, treballant en consens amb els tres codirectors que té l´espectacle. Es tracta de Jordi Pons, responsable de l´elenc de dimonis; Berta Sayeras, coordinadora dels àngels i Laia Alsina, dels pastors infantils. A més, Ollero remarca que han treballat amb tres repartiments diferents, la qual cosa encara ha afegit més complicació al procés.

D'altra banda, a Roses, el compromís d´uns quants joves universitaris ha permès que, aquest any, hi hagi un canvi d´actors en alguns dels principals personatges d´Els Pastorets com ara en Bato i en Borrego, els emblemàtics alcalde i secretari, Sant Miquel i Satanàs, entre altres papers emblemàtics i essencials. Aquells que han agafat la responsabilitat són joves rosincs que han crescut amb aquesta tradició teatral, que l´han viscuda des de ben petits i que ara fan el relleu generacional. Com explica el director del Grup de Teatre de Roses, Ignasi Tomàs, "són uns canvis molt bons, que donen continuïtat a la tradició". Enguany, Els Pastorets de Roses només es representaran dos dies, aquest dissabte 26 i el diu­menge 3 de gener. Així, doncs, seran prop d´un centenar les persones, d´entre 6 i 80 anys, que donaran vida a l´obra que també inclou música en directe interpretada per un quintet. A més, aquest any, s´han sumat al muntatge les germanes rosinques Clàudia i Ilona Schneider, mezzosoprano i soprano, respectivament, les quals participaran interpretant l´emotiu cant final, el de l´àngel de la glòria.

Prem per veure més contingut per a tu