Segueix-nos a les xarxes socials:

Són per la Costa Brava i interior de les comarques gironines

Publiquen una guia que proposa dotze rutes per fer en família

Totes les excursions tenen en comú el disposar d'una àrea de pícnic on poder menjar

Publiquen una guia que proposa dotze rutes per fer en famíliaSERVENT VASTENAVOND

La historiadora de l´art i gestora cultural Barbara Vastenavond i el periodista i historiador Rafael Servent tenien moltes ganes de fer sortides amb els seus fills, però els costava molt o perdien molt de temps buscant rutes per la xarxa. Això els va portar a compartir els seus coneixements amb altres pares, primer a la web de l´escola on anaven i després ja creant un portal web, Exploratgn.cat i fent rutes col·lectives un cop al mes. Amb la voluntat de compartir-ho, van proposar a Cossetània Edicions fer un llibre. "Volíem que quedés en paper", diu Vastenavond. Així s´inicià la col·lecció «Excursions amb nens» de la qual ara s´edita el seu quart volum dedicat a la Costa Brava i les comarques d´interior de Girona.

Aquest volum ha anat precedit per tres llibres més dedicats al Camp de Tarragona, les Terres de l´Ebre i la Catalunya central, llibres que comparteixen el format de butxaca i un preu assequible, menys de 10 euros. El quart llibre inclou dotze itineraris per fer a peu o en bicicleta -dos a l´Alt Empordà- amb nens d´edats diverses. La guia és molt entenedora i pràctica i explica què es pot trobar a cada ruta i com arribar-hi. A més, s´inclou l´edat recomanada dels nens i tot allò que podran trobar i que els seduirà. La parella va fer totes aquestes rutes l´estiu passat amb els seus dos fills, els quals també els van ajudar a triar propostes. "Plantem la tenda en un càmping i hi estem dues o tres setmanes. En aquest cas van estar a Begur i a prop d´Olot. Ho convertim en unes vacances familiars", diu Vastenavond.

Els indrets que escullen sempre comparteixen un mateix tret: disposar d´una àrea de pícnic. "És un punt de descans, de parada i una manera econòmica de fer una excursió", reconeix la coautora. Per a ella, fer aquestes rutes amb els nens és una oportunitat que tenen els pares per parlar amb ells en un escenari diferent, per compartir vivències. A més, està convençuda que sempre "se´ls queda alguna cosa" d´allò que visiten.

Onze volums

La col·lecció tindrà onze volums. Les zones s´han dividit per vegueries i aquest estiu la família recorrerà el Ripollès i Osona.

Prem per veure més contingut per a tu