Segueix-nos a les xarxes socials:

L'onada de calor manté aquest diumenge en risc gran part del país

Catalunya es troba en avís vermell per temperatues màximes, també avui

L'onada de calor manté aquest diumenge en risc gran part del paísJesús Hellín - Europa Press

L'onada de calor mantindrà les temperatures significativament altes a bona part de l'interior peninsular, les Balears i les Canàries; i tindrà en risc important o risc extrem deu comunitats autònomes, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

En concret, en avís vermell per temperatures màximes estaran Andalusia, la Regió de Múrcia i la Comunitat Valenciana; i en avís taronja Aragó, Illes Balears, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Catalunya, Extremadura i la Comunitat de Madrid. A més, Aragó i la Comunitat Valenciana estaran en avís groc a causa de les tempestes.

Les temperatures diürnes descendeixen als vessants atlàntic i cantàbric, més a la meitat nord, i de manera notable a l'alt Ebre, País Basc i Navarra; i ascendiran a l'àrea mediterrània i a les Canàries.

Les màximes encara superaran els 36/38 graus centígrads a bona part del sud, centre i est peninsulars, i a les Balears. És probable que se sobrepassin els 38/40 graus als rius del vessant atlàntic sud, interior sud-est, mig Ebre i, localment, als arxipèlags, fins i tot els 42/44 graus a les valls del Guadalquivir i del Segura. Així mateix, a l'interior sud-oest, litoral sud-est i less Balears les nocturnes no baixaran de 24 graus.

A bona part del territori predominarà un temps anticiclònic, sec i assolellat. No obstant això, al nord de Galícia, Cantàbric, Estret i Melilla s'esperen alguns intervals de núvols baixos, sense descartar alguna pluja aïllada a punts del litoral Cantàbric.

Així mateix, en zones de la meitat sud, centre, est peninsulars i àrea mediterrània hi haurà intervals de núvols mitjans, alts i d'evolució diürna a l'interior, i s'esperen alguns ruixats i tempestes seques, que vindran acompanyades de ratxes fortes de vent. Seran més probables i intenses en àrees muntanyenques, principalment a l'est del Pirineus, sud del sistema Ibèric i a zones de l'interior de la comunitat Valenciana. A les Canàries, el cel estarà poc ennuvolat amb intervals de núvols mitjans i alts.

Aquest diumenge s'esperen boires o boires matinals disperses a Galícia, àrea cantàbrica, Estret i Alborán. Probables calitges a Canàries i a gran part del sud i sud-est peninsular, i les Balears.

Quant als vents, seran fluixos en general, una mica més intensos a litorals, predominant la component nord al terç nord peninsular, i de nord-oest a la vall de l'Ebre i Empordà. Llevant a l'Estret, alisi a les Canàries i, en hores centrals, de component oest a la Meseta. Ratxes fortes a zones de tempestes.

Prem per veure més contingut per a tu