Segueix-nos a les xarxes socials:

El PSOE es dispara en intenció de vot i guanyaria les eleccions, segons el CIS

El partit liderat per Pedro Sánchez aconseguiria un 29,9 % dels vots, mentre que PP i C'S empatarien en segona posició a 9 punts dels socialistes

El PSOE es dispara en intenció de vot i guanyaria les eleccions, segons el CIS

Segons les dades de la darrera enquesta del CIS, el PSOE es dispara en intenció de vot i, si avui se celebressin les eleccions generals, les guanyaria 29,9% dels vots. D'aquesta manera, el partit liderat per Pedro Sánchez puja gairebé 8 punts en intenció de vot respecte la darrera enquesta del CIS realitzada a l'abril.

En segona posició hi hauria un empat entre el PP i Ciutadans, que tenen un 20,4% d'intenció de vot, gairebé deu punts menys que el PSOE. Podemos es mantindria en quarta posició, però ha perdut 4 punts en intenció de vot, passant del 19,6% a l'abril a un 15,6%, la xifra més baixa des que es va presentar a unes eleccions generals.

En el darrer baròmetre del CIS a l'abril, el PP constava com la força més votada si se celebressin eleccions (24%) i Ciutadans se situava en segon lloc amb un 22,4% i superava els socialistes.

Pel que fa als partits catalans, també hi hauria canvis. ERC veu augmentada la intenció del vot, que puja d'un 3 a un 3,9%. Això permetria superar en intenció de vot a En Comú Podem, que baixaria gairebé 1 punt (del 3,5% al 2,6%) Per la seva banda, el PDeCat baixa en intenció de vot fins a un 1,3%, la dada més fluixa dels dos últims anys.

A l'hora de valorar el baròmetre cal tenir en compte dos aspectes claus. D'una banda, és el primer que se celebra després de la moció de censura i l'arribada al poder dels socialistes. D'altra banda, l'enquesta es va realitzar entre l'1 i el 10 de juliol, període previ a l'elecció de Pablo Casado com a president del Partit Popular.

Prem per veure més contingut per a tu