Segueix-nos a les xarxes socials:

Desmantellada una empresa per frau alimentari

Els diferents elaborats a la planta, distribuïts generalment com ultracongelats, podien arribar a contenir menys del 25% de carn bovina

Desmantellada una empresa per frau alimentari

La Guàrdia Civil ha detingut catorze persones després de descobrir un frau alimentari d'abast nacional en una empresa càrnia burgalesa que elaborava productes de baixa qualitat alterant la seva composició i comercialitzant ultracongelat a tot Espanya sota l'etiquetatge de carn de boví.

Els agents van constatar que, almenys des de 2002, els diferents elaborats a la planta, distribuïts generalment com ultracongelats, podien arribar a contenir menys del 25% de carn bovina.

Segons ha explicat la Subdelegació del Govern, la naturalesa d'aquests productes, com hamburgueses o mandonguilles, impedia descobrir l'engany, una cosa que només era possible mitjançant una anàlisi en un laboratori especialitzat.

Fruit d'aquesta operació, s'han detingut i posat a disposició judicial a 14 persones pels delictes de Estafa i Contra els Drets dels Consumidors.

La investigació va permetre comprovar que en aquesta planta de transformació càrnia s'elaboraven productes en què, tot i reflectir en l'etiqueta una determinada proporció de boví, les anàlisis reflectien que, en un percentatge elevat, realment contenia porcí i, fins i tot, altres components alimentaris com complements del pa, greixos o soja.

L'abast de la comercialització sembla situar-se en "cotes molt elevades", ja que l'empresa denunciada fabricava productes de marca blanca que distribuïen en el mercat nacional.

La investigació ha determinat que les diferències entre els preus corresponents a la carn de boví ia la resta de matèries amb què es suplia la carn original proporcionava importants beneficis econòmics a l'empresa burgalesa.

Prem per veure més contingut per a tu