Segueix-nos a les xarxes socials:

Les botigues cobraran 30 cèntims per cada bossa de plàstic

El Ministeri de Medi Ambient vol limitar el consum anual de bosses pujant els preus el 2018

Les botigues cobraran 30 cèntims per cada bossa de plàsticGetty Images

El Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA) vol avançar a l'1 de gener de 2018 la prohibició que els comerços distribueixin bosses gratuïtament. A més, incrementarà el preu que alguns comerços ja cobren per aquells consumidors que les sol·liciten. Així consta en un projecte de Reial Decret que prepara aquest departament per adaptar-se a una directiva europea sobre reducció del consum de bosses de plàstic lleugeres.

El projecte de Reial decret recull que a partir l'1 de gener de 2018, queda prohibida l'entrega gratuïta als consumidors de bosses de plàstic en els punts de venda de béns o productes. Així mateix, estableix que els comerciants cobraran una quantitat (des d'un mínim de 5 fins a un màxim de 30 cèntims en funció de les característiques i usos), per cada bossa de plàstic que proporcionin al consumidor.

En tot cas, queden excloses d'aquesta prohibició, i es poden lliurar de manera gratuïta les bosses de plàstic molt lleugeres que siguin necessàries per raons d'higiene o que s'utilitzin com a envàs primari per contenir aliments a granel a efectes de prevenir el malbaratament alimentari.

El Govern haurà de dur a terme campanyes de sensibilització almenys en el primer any de l'entrada de vigor d'aquest projecte de Reial decret, i complir amb les obligacions europees de marcat de les bosses, així com el procediment per a l'obtenció d'informació en matèria de bosses a fi de poder complir amb l'obligació periòdica de subministrament d'informació a la Comissió.

Prem per veure més contingut per a tu