Segueix-nos a les xarxes socials:

Daltabaix de les enquestes davant els resultats del 26-J

Escrutat el 66% dels vots, el PP continua com a primera força però amb molta més comoditat

Els resultats electorals del 26 de juny suposen el daltabaix de totes les enquestes preelectorals que vaticinaven el 'sorpasso' d'Units Podem al PSOE, que no arriba a produir-se, en quedar els socialistes com a segona força amb els mateixos 90 escons, per darrere del PP, que aconsegueix 135.

Escrutat el 66% dels vots, el PP continua com a primera força però amb molta més comoditat del que preveien totes les enquestes per a les eleccions generals 2016, inclòs el baròmetre del CIS, i aconsegueix 12 diputats més.

L'enquesta que més es va acostar als resultats per a aquest partit va ser NC Report per a La Razón que va donar als populars una forquilla entre 125 i 130, més ajustada a les dades reals que la del CIS que atorgava al PP entre 118 i 121 diputats.

No obstant això, el 'sorpasso', que es donava per fet, segons els sociòlegs, no s'ha produït i Units Podem i els seus confluències han obtingut 71 diputats, el mateix que donaria en sumar els 69 actuals més els dos d'IU.

L'enquesta que més encerta és la de Gad / ABC que els va atorgar 77 diputats, molt lluny dels 88-92 previstos pel CIS.

En el cas del PSOE, totes les enquestes auguraven una caiguda important de vots. La més desfavorable va ser la de Sigma Dos per a El Mundo que li va assignar 77 escons, molt pròximes al CIS que pronosticava 78 diputats en el pitjor dels casos i 80 en el millor.

L'enquesta que més es va acostar als resultats aconseguits pels socialistes va ser la de Cel-Tel / Eldiario que els va assignar una forquilla entre els 83 als 86 diputats.

Encara s'han equivocat més les enquestes en el cas de Ciutadans, a qui totes les enquestes concedien més d'una trentena d'escons i que, finalment, amb el 66% de vots revisats, aconsegueix només els 29.

Prem per veure més contingut per a tu