Segueix-nos a les xarxes socials:

Suspèn les negociacions amb el PSOE

Podem lamenta que s'hagi "frustrat" l'oportunitat d'un govern d'esquerres

Íñigo Errejón acusa PSOE i C's de fer un acord "pensant en el PP" que "farà les delícies de l'IBEX"

El número dos de Podem, Íñigo Errejón, ha anunciat aquest dimecres que la seva formació suspèn les negociacions amb el PSOE i no assistirà a partir d'aquest dimecres a les reunions previstes amb l'equip negociador de Pedro Sánchez. Segons Errejón, Podem adopta aquesta decisió després de llegir el document presentat per Sánchez i Rivera i constatar que el PSOE "ha elegit" un acord amb C's que està fet "pensant en el PP, i no en Podem", que "farà les delícies de l'IBEX". Amb aquesta elecció, ha dit, els socialistes han "frustrat" la possibilitat d'un acord de canvi i fien la investidura a la possibilitat que es produeixi una abstenció del PP. Amb tot, Errejón ha reiterat que si Sánchez no és investit el pròxim 5 de març, Podem continuarà amb la "mà estesa" per assolir un acord amb els socialistes.

Errejón ha comparegut en roda de premsa al Congrés acompanyat de la plana major del grup parlamentari -menys Pablo Iglesias- per anunciar el trencament dels contactes, tot i que aquest dimarts, quan ja hi havia un acord entre el PSOE i C's anunciat, Podem mantenia la voluntat de seguir negociant amb els socialistes.

Segons el número dos de Podem, el detonant ha estat el contingut de l'acord, que s'ha donat a conèixer aquest dimecres. "Hem llegit atentament el document", i "considerem que aquest acord va en el sentit contrari del que estàvem parlant a les meses de negociació", ha sentenciat en roda de premsa.

Considera que és un acord que "ataca les majories socials" i que està dissenyat per "esperar el PP". "Sembla que el PSOE ha elegit, i aquesta elecció no és compatible amb Podem", ha sentenciat, perquè busca que "el PP concedeixi una abstenció" i permeti la investidura de Sánchez.

El número dos de Podem ha acusat el PSOE de "no voler" governar amb Podem i pretendre "figurants, i no socis". "Han fet una opció incompatible amb la possibilitat de fer un govern de canvi".

Entre altres, Errejón ha denunciat que el document redactat entre el PSOE i C's "no deroga" la Llei Mordassa, ni busca una reforma de la Llei electoral per fer-la "proporcional" i que, per contra, "abarateix l'acomiadament i aposta per una tercera reforma laboral".

Podem ja ha comunicat al PSOE, EU i Compromís que les dues reunions previstes per aquest dimecres -una bilateral amb el PSOE i la a quatre bandes amb tots- no se celebrarien.

En tot cas, Errejón ha apuntat que l'escenari es decanta per una "investidura fallida" perquè el PP ja ha dit que no pensa fer possible el govern de Sánchez i PSOE i C's només sumen 130 escons, lluny de la possibilitat de governar sense més suports.

Per aquest motiu, Podem espera que hi hagi un "segon temps" de negociació després del 5 de març i fins la data en què es convoquen automàticament les eleccions (2 de maig), i "estén la mà" per tornar a negociar amb els socialistes en un altre escenari.

Prem per veure més contingut per a tu