Segueix-nos a les xarxes socials:

Marc Teixidor està al capdavant del nou establiment cultural de l’EscalaBasili Gironès

L'Escala

L’Escala estrena papereria quiosc amb vocació d’activisme en el món cultural

Marc Teixidor és al capdavant d’Alfil.Be Papereria & Hobby de la plaça de les Escoles

Que el llegir no ens faci perdre l’escriure i que les noves tecnologies no es converteixin en l’arbre que tapa el bosc de la cultura i els seus valors. Això és el que va plantejar Marc Teixidor quan va decidir obrir, mesos enrere, una papereria amb quiosc a la plaça de les Escoles de l’Escala. Sota el paraigua de la marca Alfil.Be i amb perfil empresarial propi, l’establiment és obert des d’abans de l’estiu i amb poc temps ja ha aconseguit fidelitzar un primer grup de clientela que amb el temps «esperem que creixi amb les propostes que anirem afegint per a fer activisme cultural en qualsevol moment de l’any».

Sense voler anar a contracorrent, però si reivindicant el paper com a eina de transmissió d’idees, reflexió, informació i cultura, la nova proposta reuneix en un mateix espai la venda de premsa, revistes, llibres, objectes de regal, jocs de taula i un ampli assortit de material de papereria, oficina i escola.

Marc Teixidor ha agafat el relleu al quiosc que hi havia hagut fins fa poc temps a l’avinguda Ave Maria. Ofereix tota la premsa del dia, tant nacional com internacional, els setmanaris comarcals i les revistes de les diferents especialitats, fent-se càrrec del lliurament diari de subscripcions, de dilluns a diumenge.

Autors de proximitat

Pel que fa als llibres, la seva especialitat són les obres de temàtica i d’autors de proximitat. «Oferim llibres que parlen de l’Escala, d’autors escalencs. Volem posar en valor especialment el capital intel·lectual i creatiu contemporani que és impressionant. I, també, la d’autors empordanesos i gironins que tracten altres temàtiques. Tenim la voluntat d’organitzar presentacions, disposem d’un bon espai per a fer-ho. Serà una de les nostres aportacions a la vida cultural escalenca», explica abans de ressaltar que «també ens hem especialitzat en la literatura infantil i juvenil que aporta valors per a la mainada i els joves. Proposem títols i autors que ajuden la mainada a créixer amb coneixements adequats a la seva edat, apostant també pels autors més propers sempre que és possible».

La voluntat localista queda reflectida amb molts detalls, com ara les postals que la botiga comercialitza i que són totes de temàtica escalenca amb els pescadors com a grans protagonistes.

La papereria està ubicada en un espai molt cèntric, a l’entrada del nucli antic de l’Escala i a tocar de diversos establiments docents. Per a la comunitat educativa posa a la seva disposició tot el material escolar necessari, llibres de text inclosos, per a iniciar el nou curs 2022-2023, tot preparat segons cada cicle i per a cada etapa.

Sala de lloguer

La part del local dedicada a les activitats culturals disposa d’una sala per a reunions amb taula de treball que es pot llogar a hores per a activitats professionals, docents, socials o educatives. «Estem preparats per a ser un punt d’acollida d’activitats en qualsevol moment del dia», destaca Marc Teixidor. Entre elles també hi haurà la possibilitat d’acollir exposicions d’art o de fotografia, d’accés lliure per al públic.

Alfil.Be Papereria & Hobby té una àmplia oferta de productes a preus de mercat molt competitius. A més de l’estoc exposat a la botiga, ofereix la possibilitat d’encarregar tota mena de material escolar, d’oficina i literari que arribarà a l’Escala en poques hores. Una de les parts positives de les noves tecnologies que l’establiment aprofita per a donar servei als seus clients.

En l’apartat d’entreteniment i lleure, la botiga disposa de jocs de taula variats i altres materials relacionats amb aquest sector.

Registra't i no et perdis aquesta notícia!

Ajuda'ns a adaptar més el contingut a les teves preferències i aprofita els avantatges dels nostres usuaris registrats.

REGISTRA'T GRATIS

Si ja estàs registrat clica aquí.