Segueix-nos a les xarxes socials:

Borrassà

Inspiració japonesa en els elements florals de la Fira del Corpus de Borrassà

Muntatges i ornamentacions es lluiran en diferents espais del poble

Inspiració japonesa en els elements florals de la Fira del Corpus de Borrassà

La XIV Fira del Corpus de Borrassà exhibirà els muntatges i les ornamentacions de caràcter floral, preparats amb materials reciclats, per un grup de veïns, que va començar a treballar-hi de forma voluntària el mes de febrer passat en tallers setmanals, que s’intensifiquen els últims dies per tenir-ho tot a punt. La mainada també participa en l’activitat elaborant dissenys des de l’escola Sant Andreu i en els tallers creatius que es fan els dissabtes al matí. I, igualment, es mostraran els rams de flors, els centres i les diferents creacions florals que preparen veïns del poble a títol individual.

Els elements decoraran la Sala de l’Ateneu i altres espais d’aquest equipament i se sumaran a les catifes de flors que els veïns faran el mateix dia de la fira a primera hora del matí amb flors i altres materials, i a les decoracions amb motius florals que ornamentaran balcons i altres espais.

La veïna, artesana i comissària dels treballs, Anna Soler, explica que «els muntatges i elements florals que s’han preparat tenen una tendència minimalista i una inspiració japonesa. S’han entrellaçat unes tires llargues i unes altres de cotó i s’han fet flors amb folis que decoraran les parets. Hi haurà uns muntatges en forma de barraca fets amb canyes lligades; petits testos de flors amb rodonetes acolorides i amb caràcter infantil, que es penjaran i jugaran amb el moviment, les formes, l’espai i els colors. I també hi haurà uns elements en forma de finestres petites i estretes i altres muntatges fets amb materials reciclats».

Activitats paral·leles

Tots els actes de la fira són gratuïts. A més de les catifes de flors i les ornamentacions florals, el programa inclou missa solemne, la processó de Corpus, sardanes amb La Principal d’Olot i tallers i una xerrada-demostració. A les cinc de la tarda hi haurà Màgia floral amb sorres de colors, un taller creatiu de manualitats amb Irene Garcia, tècnica d’educació infantil i monitora. A les sis de la tarda, es farà un altre taller d’emocions, flors i pintura amb Laia Bedós, artista, tallerista experta en emocions i pintura. A les set de la tarda, es farà Ballant a ritme de flors, un taller de biodansa per a petits i grans amb Marta Mora, professora de dansa creativa i facilitadora de biodansa. A les vuit del vespre, es clou el programa amb la xerrada La terra: vida a les plantes, vida a les llars la xerrada demostració: Un material de construcció ecològic i tradicional a Borrassà i l’Empordà amb Oriol Balliu, educador ambiental i director de Rocamare Bioconstrucció.

L’alcalde de Borrassà, Ferran Roquer, destaca que la importància de la fira rau en el fet que «és la mostra d’un treball col·lectiu i en equip. Hi ha la implicació de veïns de totes les edats, ja que compta amb la participació de gairebé tot el poble».

Prem per veure més contingut per a tu