Segueix-nos a les xarxes socials:

Empúries

Descobreixen 200 denaris de plata a la ciutat romana d'Empúries

És el tresor més nombrós trobat fins ara a la ciutat romana del jaciment, a més, les excavacions d'aquest estiu han permès recuperar 24 àmfores de vi, una llosa de bronze i dos braçalets

El jaciment d’Empúries continua donant sorpreses. Després de tres setmanes d’excavacions, ha aparegut un vas de ceràmica amb forma d’àmfora amb 200 denaris de plata del segle I a.C. Es tracta del tresor més nombrós que ha aparegut mai a la ciutat romana d’aquest jaciment de l’Alt Empordà.

Gràcies a la informació que contenen les peces i al seu context, els arqueòlegs creuen que el seu propietari els hauria amagat en una de les estances de la casa on s’està excavant i que possiblement mai va poder recuperar-les arran d’un incendi que hi hauria hagut a l’habitatge.

L’estat de conservació és molt bo i ara caldrà estudiar acuradament cada peça per conèixer-ne la procedència. A banda d’aquest tresor, també han aparegut 24 àmfores de vi a la zona del celler de la casa, una llosa de bronze -‘simpulum’- per extreure el vi i dos braçalets.

Una trentena d’estudiants participen fins al 23 de juliol en aquestes excavacions en el marc de la 70a edició del Curs d’Arqueologia d’Empúries.

Prem per veure més contingut per a tu