Segueix-nos a les xarxes socials:

ERC s'obre a debatre la proposta de la CUP d'un altre referèndum

Laura Vilagrà considera que posar les urnes abans del 2025 «podria ser una bona opció»

Un dels papers que haurà de jugar la número 2 de la llista per Barcelona d'ERC serà ancorar, juntament amb Marta Rovira, l'electorat republicà més fronterer amb Junts per Catalunya. Un electorat amb un eix principal que no es mou entre l'esquerra i la dreta, sinó en el més o menys independentista. El missatge de Laura Vilagrà, en una entrevista diumenge a Europa Press, és el mateix que la força repeteix des de la conferència nacional del 2019, és a dir, no es descarta cap opció per arribar a la independència, tampoc la via unilateral. Però, alhora, va anar més enllà i va assenyalar que el pla de la CUP de celebrar un nou referèndum d'autodeterminació abans del 2025 «també podria ser una bona opció. Parlem-ne».

Vilagrà es va acostar, doncs, als anticapitalistes, tal i com el líder extramurs del partit, i presidenciable, Pere Aragonès, ha reiterat diverses vegades a l'assenyalar que el Govern ideal que hauria de sortir de les urnes el 14-F seria un compost per ERC, la CUP i JxCat

No obstant, perquè el secessionisme sigui hegemònic, Vilagrà va cridar a superar el 50% de vot independentista en aquestes eleccions i totes les posteriors: «D'aquesta manera estarem més preparats per afrontar l'embat final». «Tots els partits independentistes tenim uns deures: ampliar el nostre sostre electoral. El PDECat i JxCat ho poden fer des de la dreta, ERC des del centre esquerra i la CUP des de l'esquerra. Però en tots els casos tots els partits tenim el deure de ser més forts», per anar reforçats a «la taula de diàleg».

Vilagrà va defensar la necessitat de tornar a reunir aquest òrgan de diàleg entre els governs de l'Estat i la Generalitat després dels comicis, tot i que fins ara hagi donat «resultats escassos».

Per ella, tots els processos d'independència s'acaben dialogant i arribant a acords, i el referèndum i l'amnistia estaran més a prop «amb una força gran, especialment d'ERC» en les eleccions.

Davant les diferències estratègiques entre JxCat i ERC, Vilagrà va apostar per parlar molt per arribar a consensos i aparcar els retrets: «És evident que no podem perdre més el temps». En la seva opinió, els republicans no creuen «en una via estreta», ni que «això es resoldrà en pocs mesos i en un moment excepcional», va sancionar en una velada referència al puigdemontisme. «Creiem en l'èpica de l'esforç i de l'acumulació de forces», va sentenciar la número 2 de la llista republicana.

Prem per veure més contingut per a tu