Segueix-nos a les xarxes socials:

Alamany renuncia al seu escó i els comuns tornaran a tenir vuit diputats

La diputada no adscrita Elisenda Alamany deixarà el seu escó del Parlament avui. L'exportaveu dels comuns va prendre aquesta decisió després d'haver tancat un acord per anar de número dos a la llista d'ERC a Barcelona a les properes eleccions municipals. En un comunicat, Alamany va lamentar que treballar per redreçar el rumb de Catalunya en Comú ha deixat de «tenir sentit» i el més «coherent» és renunciar a l'acta.

Per això, va apostar per renovar l'agenda de polítiques públiques des d'una visió «progressista» i «desacomplexadament» sobiranista. Amb la renuncia d'Alamany i de Joan Josep Nuet, el grup de CatECP recupera els 8 diputats.

En el mateix comunicat, Alamany va recordar que divendres de la setmana passada van presentar l'acord de coalició entre ERC i Nova per l'Ajuntament de Barcelona i que a través de la plataforma Sobiranistes acompanyen les candidatures representatives del sobiranisme progressista.

En la nova etapa que inicia vol centrar-se exclusivament a «mirar endavant» amb les forces renovades per construir políticament «horitzons de futur i d'il·lusió que tant vam trobar a faltar tota una generació òrfena de respostes a nivell institucional». Després d'abandonar a mitjans de febrer el grup parlamentari de CatECP, Alamany va passar a ser diputada no adscrita. Precisament Joan Josep Nuet també va anunciar la setmana passada que deixava l'acta de diputat per formar part de la llista d'ERC a les eleccions espanyoles del 28-A.

Prem per veure més contingut per a tu