Segueix-nos a les xarxes socials:

La CUP es planteja no anar a la manifestació contra els atemptats si hi van els Reis

?Els anticapitalistes no volen que els Reis encapçalin la manifestació ?Puigdemont els demana que es «replantegin» el seu «lamentable» rebuig

La diputada de la CUP al Parlament Mireia Boya va assegurar ahir que la formació anticapitalista es planteja no assistir a la manifestació contra els atemptats convocada per a dissabte que ve, dia 26, a Barcelona si hi participa el rei Felip VI o el president del Govern, Mariano Rajoy. La manifestació està convocada per l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, per rebutjar el terrorisme i sota el lema «No tinc por». Ahir al vespre, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va demanar a la formació anticapitalista que es «replantegi» el seu «lamentable» rebuig: «S'equivoquen, perquè a la manifestació de dissabte no hi ha dret d'admissió», va assenyalar en declaracions a La Sexta.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Boya va explicar que a la CUP li hauria agradat que aquesta manifestació hagués estat convocada per la societat civil, per la ciutadania, i va subratllar que no vol que es produeixi una imatge com la de divendres passat, dia 18, quan els Reis, Rajoy i altres autoritats espanyoles i catalanes van encapçalar el minut de silenci a la plaça de Catalunya de Barcelona en homenatge a les víctimes dels atemptats de la Rambla i Cambrils.

«El Rei no és benvingut per a nosaltres», va declarar la diputada de la CUP, tant perquè aquesta formació és republicana com per «les relacions d'amistat i econòmiques» que, segons la seva opinió, mantenen la monarquia espanyola i les del Golf Pèrsic, com la de Qatar o la dels Emirats Àrabs, «que són les que estan finançant el terrorisme». «Aquestes monarquies estan finançant i donant armes a Daesh, que són els culpables del que va succeir dijous a Barcelona», va remarcar.

La CUP considera «una hipocresia enorme» que el rei Felip VI «vingui a passejar-se» a Barcelona com a mostra de suport després dels atemptats quan, segons va dir, està «contribuint a finançar el terrorisme de caire islàmic».

«M'agradaria que aquesta gent no encapçalés aquesta manifestació», va defensar Boya, que va rebutjar que en la pròxima mobilització de Barcelona torni a reproduir-se «una imatge d'imperialisme i de capitalisme econòmic que està contribuint a finançar justament els autors de l'atemptat de dijous».

Prem per veure més contingut per a tu