Segueix-nos a les xarxes socials:

La CUP demana a Puigdemont que convoqui una cimera per posar data al RUI

L'esquerra anticapitalista proposa que es convidi a totes les forces polítiques partidàries del referèndum

La CUP ha demanat formalment aquest dijous al president del Govern, Carles Puigdemont, que convoqui una cimera al Palau de la Generalitat per acordar "el com i el quan" se celebra el Referèndum Unilateral d'Independència (RUI). Aquesta és la fórmula que l'esquerra anticapitalista planteja per concloure el procés sobiranista amb la legitimitat de les urnes, entenent que, després del 26-J, el camí del referèndum pactat amb l'Estat ha quedat intransitable. Des de la Plaça del Rei de Barcelona, els diputats Anna Gabriel i Benet Salellas han proposat que a la cimera siguin convidades totes les forces polítiques partidàries del referèndum, és a dir "JxSí, CUP, CSQP i En Comú Podem" i que, conjuntament amb el Govern, posin data a un RUI "vinculant" que hauria d'arribar abans d'un any.

El referèndum unilateral ha de comptar "necessàriament" amb l'impuls del Govern i del Parlament perquè se celebri "amb totes les garanties". La CUP reclama que el municipalisme també hi tingui un paper actiu.

Gabriel i Salellas han deixat clar que per dotar el referèndum de la legitimitat necessària, "ha de poder comptar amb la participació d'aquelles forces i persones partidàries de la independència, però també de totes aquelles que no ho són". Per això, veuen necessari que la cimera que emplacen a convocar no sigui vista "com una operació al servei d'una opció determinada, sinó entesa com un marc de regeneració i legitimació democràtica imprescindible, on s'hi ha de poder trobar diferents forces, diferents sensibilitats polítiques i, per tant, partidaris de la independència i d'altres opcions".

Prem per veure més contingut per a tu