Segueix-nos a les xarxes socials:

Madrid, Catalunya i Navarra lideraran el creixement de les autonomies el 2014

Totes les comunitats autònomes decreixeran el 2013, mentre que el 2014 totes les autonomies tindran un creixement positiu, liderades per Madrid, Catalunya i Navarra, amb pujades superiors a l'1%. Així es desprèn d'un estudi de la xarxa d'equips d'investigació de 16 universitats espanyoles, Hispalink, que estableix que les prediccions regionals estan condicionades per l'evolució de l'entorn econòmic nacional i internacional.

Així, l'estudi estableix que l'Eurozona en el seu conjunt pateix una etapa de recessió i crisi que pot estendre's durant encara més anys i que, si les expectatives no són optimistes, el seu impacte sobre la confiança d'agents econòmics nacionals i internacionals es veu encara empitjorada per les contínues revisions del creixement a la baixa.

Per això, i amb la informació regional disponible, l'escenari bàsic de predicció reflecteix una contracció del PIB espanyol el 2013 de l'ordre de l'1,3%. Per comunitats autònomes, els pitjors registres, amb taxes de variació negatives de l'1,7%, es presenten per a Astúries, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Cantàbria i Andalusia.

Prem per veure més contingut per a tu