Segueix-nos a les xarxes socials:

Aquest és el municipi de l'Alt Empordà que més gasta en aigua

Un estudi publicat amb motiu del Dia de l'Aigua fa aflorar grans diferències al cost de les famílies

Aquest és el municipi de l'Alt Empordà que més gasta en aigua

Veure gent sortir amb ampolles i garrafes dels supermercats és una estampa típica a les comarques gironines. I ho és a la majoria de les províncies del Llevant de l'Estat i les illes. El principal motiu: l'alta mineralització de l'aigua corrent a causa de la composició química de les capes freàtiques del subsòl.

Aquesta circumstància provoca una despesa addicional a les famílies i que varia en cada municipi. Molt relacionada amb aquesta despesa es troba la que els grups de convivència dediquen a l'aigua corrent, relacionada amb les polítiques municipals i els impostos relacionats.

En el següent mapa i taula es pot comprovar com les diferències entre els municipis és gran en alguns casos. Vidrà i Vilamacolum són els municipis que més gasten en aigua mineral. Uns 180 euros anuals el 2019, segons dades publicades per AIS. Molt lluny dels 40 que gasten a Serra de Daró o els 41 de Fontanilles.

En l'apartat d'aigua corrent, destaca Setcases amb els 353 euros que van haver de dedicar cada família de mitjana el 2019. En segon i terlloc lloc hi ha Darnius i Mollet de Peralada, amb 350 i 340 respectivament. A la part baixa de la taula, Fontanals de Cerdanya (152) destaca seguit de Montagut i Oix (162) i Cervià de Ter (168).

Prem per veure més contingut per a tu