La recepta de Masia Empordà i Lídia Casademont

Primer preparem la salsa de pernil. Posem el pernil tallat a tires fines en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva verge extra.

Quan veiem que deixa anar una mica de greix hi aboquem la nata perquè no es ressequi.

Ho deixem coure tot fins que bulli, i ho apartem del foc. Quan la salsa es vagi refredant s'anirà espesseint. Si la volem més líquida hem d'apagar el foc abans.

Ara anem per coure la carn. Posem un raig d'oli d'oliva en una paella, i quan sigui calent hi posem els dos filets de porc ben nets. A Masia Empordà ens han netejat molt bé tots dos filets i els hem tingut a punt per a cuinar-los.

Salpebrem i els coem fins que quedin rossos.

Una vegada agafen color, els traiem de la paella i els tallem a rodelles d'un dit i mig de gruix. Els marquem una mica més perquè la carn perdi el to rosat. No s'han de fer gaire perquè si no ens quedarien eixuts.

Finalment, hi farem una petita decoració: un cruixent de pernil. Posarem dues llesques fines de pernil ibèric al microones durant un minut. Es deshidrataran i quedaran com vidre. Aconseguirem així un cruixent de pernil que ens anirà bé per donar un toc de sabor i color al plat.

Llavors ho presentarem en el plat, posant-hi primer de tot una base de la salsa de pernil, després els talls de filet de porc i, per acabar, el cruixent de pernil.

Ingredients per a 4 persones

- 2 filets de porc

- 125 g de pernil ibèric

- 500 ml de crema de llet per cuinar

- sal i pebre

- oli d'oliva verge extra