Tot i que l’hivern és una de les èpoques preferides de la gent per poder quedar-se a casa calentons i veient sèries, no ho és per a aquells que han de fer la bugada i no disposen d’assecadora. Entre el fred, el vent i la pluja, estendre la roba a l’exterior resulta una mica complicat i per això, en moltes ocasions, és necessari estendre-la dins de casa. A continuació, mostrarem uns quants trucs per a aquells que temen la humitat per eixugar la roba dins de casa:

  • És molt important posar la rentadora sovint, així tindràs molt més espai per estendre-la i no se t’acumularà.
  • Escull l’estenedor adequat, és molt millor un que puguis col·locar als llocs més càlids de la llar, a prop de finestres (per a així poder ventilar) i, si és possible, on li toqui el sol.
  • Intenta col·locar l’estenedor a prop dels radiadors perquè així amb la calor que aquests desprenen, la teva roba es podrà eixugar abans i serà més fàcil evitar que faci olor d’humitat.
  • Tot i que, evita tot el que puguis eixugar la roba als radiadors ja que aquesta podria o bé encongir o tornar-se més dura.
  • Utilitza penjadors per estendre la roba, d’aquesta manera serà més ràpid i fàcil que s’assequi, i perquè s’arrugarà menys.
  • Mira de treure l’excés d’aigua de la roba, si la peça es renta a mà és tan senzill com escórrer la peça al màxim i si es renta a màquina utilitzar el mode centrifugat.
  • Si sacseges la roba abans d’estendre-la, no només evites excés d’humitat, sinó que també evites les arrugues.
  • Un altre truc és obrir la finestra per a així poder evitar les humitats.

Altres trucs

Altres productes que poden ser de gran utilitat davant les humitats (que no només poden afectar la nostra roba, sinó també les parets i fins i tot la salut) són els deshumificadors portàtils, que a més es poden situar a qualsevol habitació de la casa. A Amazon, n’hi ha una gran varietat i aquest, que es ven <strong>des de 49,99 euros</strong>, consta d’una «deshumidificació eficient i baix consum d’energia» segons es defineix a la pàgina web. A més, no fa cap tipus de soroll molest i es pot utilitzar en un rang de 10-25 m2 i 15 m2.