Consells pràctics

La regla dels dos minuts per tenir sempre la casa neta

Una mujer aspira la moqueta de una habitación

Una mujer aspira la moqueta de una habitación / GUSTAVO SANTOS

Pedro G. Cuesta

¿Alguna vegada t’ha passat que has estat hores i hores netejant i a l’acabar has tingut la sensació que continua brut? És possible que això es degui més al desordre i no que la casa estigui bruta en si. Hi ha vegades que no ens n’adonem i no prestem atenció a la cura i l’ordre de la nostra llar. Amb aquest senzill truc de neteja, ja veuràs com serà molt més fàcil mantenir l’ordre i neteja a casa teva.

A més, amb aquest truc no només notaràs la casa molt més neta, sinó que tindràs més temps per a tu i les teves necessitats. A continuació, et mostrem com mantenir la teva llar neta... ¡amb tan sols dos minuts!

La regla dels dos minuts

Aquest nou mètode de neteja s’ha posat molt de moda i és que ¿a qui no li agrada tenir la casa neta i ordenada en tan sols dos minuts? Una de les normes principals a seguir amb aquestes regles és: no deixis per demà el que puguis fer avui. Algunes de les tasques que pots fer al moment, ja que costen menys de dos minuts de fer, són les següents:

  • Rentar un plat, i és que amb aquesta tasca tan simple pots evitar que se t’acumuli la vaixella bruta a l’aigüera. Una cosa tan senzilla com rentar un plat moments després d’utilitzar-lo pot arribar a treure’t molt temps de feina.
  • Posar una rentadora només amb la roba del gimnàs. Tot i que aquest truc no sembli efectiu, si ho fas la tindràs a punt per quan la necessitis i d’aquesta manera no se t’acumularà tota al cistell de la roba bruta.
  • Recollir la taula de centre de la sala d'estar. Ja sigui per papers de la feina o de la universitat, si mantens sempre la taula organitzada i tires tots els papers que siguin innecessaris veuràs com no s’acumulen i formen muntanyes plenes de documents que no saps ni de què són.
  • Tenir el rebedor buit. Qualsevol cosa que puguis tenir pel rebedor, com cartes, papers, les claus de casa, jaquetes..., si el mantens organitzat i tires el que no necessitis, evitaràs que se t’acumulin i, fins i tot, perdre les coses. ¿Qui no ha perdut mai les claus per no tenir el rebedor recollit?
  • Penjar la roba que ja has utilitzat. De vegades ens posem roba només per sortir a fer un encàrrec i quan arribem a casa l’únic que volem és posar-nos la nostra roba més còmoda. Tot i que el típic és tenir «la cadira de la roba», és molt més còmode si la penges amb penjadors a l’armari. D’aquesta manera no se t’acumularà i tampoc s’arrugarà.
  • Fer el llit. Tot i que sembla una cosa que totes les persones fan des que són petits, no és el cas. Hi ha molta gent que, per qualsevol motiu, en ocasions s’oblida de fer el llit. Només costa dos minuts i et farà sensació d’ordre i neteja a la teva habitació.

Com aquestes tasques n’hi ha moltes més i tot i que no ens ho sembli, només ens treuen uns minuts del nostre temps si les fem en el moment precís. En canvi, si deixem totes les tasques per al final del dia (o fins i tot de la setmana), veurem com tant organitzar la llar com realitzar la neteja ens portarà molta més tasca i molt més temps del que, possiblement, tenim.

No dubtis a utilitzar aquest truc i sentir-te en un ambient molt més net alhora que ordenat.