Vols aprimar-te però no tens temps o no vols gastar-te els diners en un gimnàs? No et preocupis. Fer exercici a casa és fàcil si saps com. El primer que has de fer és començar a canviar les teves rutines. És fonamental moure's més en el dia a dia, anar caminant a treballar o als encàrrecs, utilitzar més la bicicleta... i fer exercicis a casa. Sobre això últim et donarem unes petites pautes que qualsevol pot seguir. És igual si el teu estat de forma és lamentable, ja que seràs tu qui decideixi la intensitat.

Et proposem simplement una taula de set exercicis consensuada per experts en gimnàstica i amb una seqüència tipus 'Tabata' (entrenament d'alta intensitat). És a dir, has de fer cada exercici quatre vegades (cadascuna d'aquestes vegades treballes 40 segons i descanses 20 segons). En total i en resum: 28 minuts d'entrenament amb el qual podràs perdre pes sense massa esforç ni passar gana. Aquesta és una altra història, però és de lògica seguir algun altre truc per a aprimar que sí que tingui a veure amb l'alimentació (en aquest enllaç trobaràs l'aliment de moda entre els nutricionistes per perdre pes).

Esquat "Sumo"

Esquat "Sumo"El seu nom ho diu tot: es tracta de fer esquats com si fossis un lluitador de sumo. Obre les cames del tot i col·locales fent un angle de 180 graus. Una mirant cap a la dreta i l'altra cap a l'esquerra. Amb les mans a la panxa puja i baixa. Recorda que cada exercici són 40 segons, 20 de descans i set repeticions.

Lunch (tisores)

Lunch (tisores)És un "clàssic per a aconseguir uns glutis d'acer" segons els esportistes. Es tracta de portar una cama avançada deixant l'altra darrere i fent força per a baixar i pujar. En aquest vídeo de la gironina Patry Jordán t'expliquen com (en aquest enllaç pots veure les seves rutines d'exercicis més populars).

Pont de glutis

Pont de glutisÉs un exercici per a tonificar els glutis. Es tracta de tombar-te en el sòl i aixecar només aquesta zona del cos. No facis paranys amb les cames. Notaràs dolor i cruiximent però recorda que com més practiquis millor et sortirà (i menys dolor produirà als teus glutis).

Planxes

PlanxesÉs, potser, l'exercici més comú. Per a fer aquestes planxes o flexions pots variar la modalitat i així els exercicis seran menys avorrits.

Climbers

ClimbersCom si fossis un atleta a punt de sortir del punt d'inici d'una carrera exercita primer un peu i després l'altre. A l'ésser aquesta una sèrie d'exercicis de les denominades "Tabata" (d'alta intensitat) intenta fer cada vegada més ràpid l'exercici. Són només 40 segons i després tindràs 20 de descans.

Planxes isomètriques

Planxes isomètriquesSón considerades el millor exercici que pots fer per a enfortir els teus abdominals. Es tracta de quedar-se quiet amb l'abdomen en tensió com si anessis a fer una flexió però recolzat sobre els teus colzes flexionat i sense moure't.

Burpees

BurpeesÉs un exercici que pràcticament combina tots els anteriors: comences fent un esquat i acabes salantando.