29 de juny de 2020
29.06.2020
L'Empordà
ESPECIAL CATALUNYA AL TEU ABAST

Escapada rural sense sortir de Barcelona

El nucli urbà d'aquesta localitat, que se situa entre Vic i Olot, conserva la seva essència i es caracteritza pels carrers estrets i els edificis de pedra

29.06.2020 | 22:21
Entre els segles XVI i XVII, les poblacions de Rupit i Pruit van ser independents fins al 1977, quan es van unificar

Amagat entre la vegetació i els massissos del Collsacabra, a la comarca d'Osona, s'alça Rupit, un dels pobles
més rurals i atractius de Catalunya. No fa falta sortir de la província de Barcelona per visitar aquest poblet medieval envoltat d'història i naturalesa.

Les cases de pedra que caracteritzen l'essència de Rupit daten dels segles XVI i XVII. A l'entrada, s'ha de travessar un pont suspès, una de les construccions més conegudes del poble. Es va edificar el 1945 per unir les dues poblacions de Rupit i Pruit, separades per la riera de Rupit, un afluent del riu Ter. Una vegada creuat el pont, s'accedeix al nucli urbà de la vila. Allà hi trobem relíquies com l'església de Sant Miquel de Rupit, una parròquia d'estil barroc amb elements neoclàssics que es va construir entre els segles XVI i XVII; o com les restes que queden del seu antic castell, construït al voltant de l'any 1.000.

Encara que l'encant de Rupit recau en els seus carrerons històrics, aquest petit poble és també un destí ideal per als amants del senderisme. I és que a l'estar situat enmig d'un paratge natural, en aquesta zona hi ha rutes i excursions que recorren paisatges espectaculars. Una de les més famoses és la ruta circular que condueix des de Rupit fins al Salt del Sallent, el salt d'aigua més gran de Catalunya.

Salt de Sallent
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook