El Figueres ha brindat la victòria a l'afició en el primer partit de la temporada a casa davant el Palamós (2-0), en l'únic derbi empordanès i gironí de Tercera Divisió. Dos gols a la segona meitat dels nouvinguts Gil Muntadas i Carles Puig han permès als de Chicho refer-se de la derrota inaugural al camp de l'Horta (1-0).

Al primer temps, els unionistes han tingut més presència a l'àrea contrària, amb xuts llunyans de Gil Muntadas i Dani Gómez. L'acció més clara ha anat de les botes del lateral dret Ot Bofill després d'un tir de Ritxi que Quinti s'ha espolsat de sobre. Els palamosins, amb paciència, han mossegat poc, però han tingut el gol més a prop. Barrera ha aprofitat una pèrdua de Maik al propi camp i ha assistit per l'exfiguerenc Bonaventura, que tot sol ha xutat a les mans d'Aroca.

A la represa, la tònica ha seguit igual, amb la Unió més convençuda per buscar el perill. I el premi ha arribat en el minut 56, quan Dani Gómez ha aguantat la pilota fins a combinar amb Gil Muntadas. Un toc subtil amb l'esquerre de l'ex de la Pobla de Mafumet ha fet inútil l'estirada de Quinti. Els de Vicenç Fernández han buscat la igualada fins al final -Aroca ha enviat a córner un xut des de fora de l'àrea de Sergi Garcia-, però el Figueres ha sentenciat en el temps de descompte. Un contraatac liderat per Ritxi Mercader l'ha finalitzat el fins fa poc juvenil del Girona Carles Puig amb un xut ajustat al pal.

"La primera victòria és important per la confiança i la seguretat dels jugadors, el Palamós ens ha posat les coses complicades. A nivell ofensiu ens falta fer un pas endavant, fins ara hem prioritzat el tema defensiu per ser sòlids. L'equip està molt lluny del que ha d'arribar a ser", ha comentat Chicho, que en el partit d'avui ha vist com a la grada l'acompanyaven els jugadors del Girona Àlex Granell i Eloi Amagat.

FIGUERES: Aroca, Ot Bofill, Payan (Carles Puig, 15'), Romero, Toni Cunill, Ferran Grau, Maik Molist, Ritxi Mercader, Dani Gómez (Pimentel, 73'), Gil Muntadas i Aleix Feixas (Canal, 80').

PALAMÓS: Quinti, Sergi Garcia (Marc Vilà, 75'), Subi, Lluc Banús, Botxi, Cano, Barrera (Litus Sala, 65'), Guillem Cornellà, Bonaventura (Medina, 58'), Herrera i Nahuel.

GOLS: 1-0, Gil Muntadas (56'); 2-0, Carles Puig (93').

ÀRBITRE: Carballo Vázquez. Targetes grogues als locals Romero i Grau,