El Peralada continua en la línia ascendent de l'últim mes i mig després de superar amb justícia, aquest diumenge, el Palamós (2-0) en un dels derbis empordanesos de Tercera Divisió. El conjunt que entrena Arnau Sala i Xavi Punsí s'ha quedat amb la victòria per un gol en pròpia porteria de l'experaladenc Sergio Garcia al límit del descans i per un xut per l'escaire de David Serrano en el minut 52.

La nota negativa del partit pel Peralada ha estat la lesió del seu pitxitxi, el davanter David Corominas, que ha demanat el canvi en el minut 9 per una estrebada muscular a la seva cama esquerra. L'ex de l'Olot serà baixa segura en el proper partit al camp del Sabadell B perquè abans de ser substituït també ha forçat la cinquena targeta groga.

El degà, entrenat per Joan Mármol i Xavi Agustí, ha resistit bé a la primera meitat, però l'1-0 els ha fet molt mal i a la represa han acabat la benzina, recordant l'intens partit que havien tingut el dimecres de la mateixa setmana al camp del Sant Andreu (1-1). D'aquesta manera, el retorn dels experaladencs Guillem Cornellà, Jaume Duran, Sergio Garcia i Narcís Barrera ha acabat sent amarg.

Aquesta victòria manté el Peralada en segon lloc, però ara a només dos punts del líder, l'Olot, que ha perdut davant el Sant Andreu (2-3) i amb qui es veurà les cares el 23 d'abril.

Derrotes del Figueres i la Jonquera

D'altra banda, els altres dos representants altempordanesos de Tercera Divisió han tastat la derrota aquest diumenge. Per una part, el Figueres ha continuat allargant la seva dinàmica a camp contrari i al camp de l'Europa (3-0) ha tornat a deixar escapar una bona ocasió per seguir retallant punts amb les places de promoció d'ascens a Segona B, que ara estant a nou punts. Al Nou Sardenya, els de Chicho han cedit pels gols d'Abel Rita (44'), d'Alberto, de cap (48'), i de Reverter, de penal (66').

Mentrestant, la Jonquera s'ha complicat la vida d'allò més perquè ha perdut davant un rival directe per eludir el descens, el Sabadell B (0-1). Un triomf davant el conjunt vallesà hauria deixat els d'Axel Vizuete amb set punts de coixí, però ara la distància amb les places a Primera Catalana és de només un punt. La Jonquera ha perdut per un gol al minut 5 a la sortida d'un córner i ha acabat molt molest amb l'actuació arbitral, que ha obviat una caiguda molt clara a dins l'àrea de Mamau Jabbie abans del descans, segons fonts locals. A més, els fronterers han acabat amb un home menys per l'expulsió de Sergi Murga a la recta final.