La Tercera Divisió tindrà derbi altempordanès aquesta jornada amb el partit la Jonquera-Figueres, aquest diumenge (16 h) a les Forques. En un duel entre dos equips que estan separats per només dos punts a la zona mitjana, el triomf és gairebé una obligació per deixar enrere les places de descens i afrontar el segon tram de campionat amb més tranquil·litat.

El Figueres, que recupera el sancionat Roger Torquemada, tindrà la baixa segura per lesió de Pedro del Campo i està a l'espera de si el davanter Javi Revert, intervingut el dilluns d'una operació a la mà, està disponible. Qui en un principi tampoc jugarà aquest duel és el migcampista Sebastián Setti, nou fitxatge que prové del Llagostera. Els nois de Chicho mantenen com assignatura pendent les victòries a camp contrari, ja que només n'han sumat una, a Vilassar de Mar, a l’octubre.

Per la seva part, el tècnic jonquerenc Axel Vizuete manté el dubte de Joan Pons. La Jonquera és l'equip menys golejador (9 gols en 21 partits) i desitja que alguns dels reforços ofensius en el mercat d'hivern, Juanpi Sepúlveda, Jorge Calvo Toledo i Ismael Lakhamy, estrenin el seu compte golejador el més aviat possible. Ara bé, els fronterers també són l'equip més sòlid (12 gols rebuts).

El partit d'anada, a Vilatenim, va acabar 1-1 i l'últim cop que ambdós equips es van veure les cares va ser a la temporada 2008/09, a Segona Regional, amb triomf figuerenc (0-2) amb gols de Jordi Cruz i Jose Cano. El derbi de diumenge també servirà de retorn per a tres jugadors de la Unió que algun dia van vestir la samarreta verd-i-blanca, com Xavi Gallego, Xavi Ferrón i Quim Rodríguez Quimo.

El gironí Jarit Mesa, que arbitrava partits de Segona Catalana fa dues temporades, serà l'encarregat de dirigir aquest derbi, amb entrades a 8 euros pels que no siguin socis del club jonquerenc.

El Peralada, a pressionar l'Olot

A més del derbi altempordanès de la jornada, a Tercera Divisió el Peralada té la missió de refer-se de l'ensopegada de l'última jornada al camp de l’Europa (1-0) per seguir flirtejant amb el lideratge. El conjunt que entrena Arnau Sala i Xavi Punsí és ara segon, a dos punts del líder Olot, i rep la visita del Vilassar de Mar (diumenge, 12 h) amb les baixes segures dels lesionats Cesc Clotet, Sergi Álamo i Nacho Ruiz, i el dubte de Jorge Marta.

Tanmateix, el porter Gianni seguirà anant convocat amb el Girona, de Segona A, en el partit contra el Sevilla Atlètic, i per tant Richi Paz mantindrà la titularitat i un dels porters del juvenil, Arnau Curiel o Dani Muñoz, completaran la convocatòria.