Aquest cap de setmana el calendari de Tercera Divisió té programat un altre derbi altempordanès, el Figueres-Peralada, després que la pluja obligués a suspendre, a la jornada anterior, el duel la Jonquera-Figueres, encara sense data per disputar-se.

Així, aquest diumenge (12.30 h) l'Estadi de Vilatenim acollirà un partit on ambdós equips necessiten la victòria per recuperar sensacions. Per una part, el Figueres es troba a mitja taula i no guanya des de l'11 de desembre, davant el Sant Andreu (3-1). Per l'altra, les dues derrotes seguides que ha patit el Peralada l'han deixat en segon lloc, a tres punts del líder, l'Olot.

Els unionistes ja podran disposar del seu nou fitxatge, el migcampista argentí Sebas Setti (Llagostera), a més del davanter Javi Revert, a punt després de passar pel quiròfan per una lesió a la mà. Chicho, tècnic blanc-i-blau, també recupera Roger Torquemada després d'un partit de sanció. Per contra, el migcampista Pedro del Campo seguirà sent baixa per una fractura en un dit del peu.

Per la seva part, els peraladencs lamenten la greu lesió de Draman Konaré, que el diumenge passat davant el Vilassar de Mar es va trencar els lligaments encreuats del genoll dret. El davanter amb passat a l'Ebro i Alcorcón B havia marcat sis gols aquesta temporada i havia tingut minuts en tots els partits de lliga. Ara, l'equip d'Arnau Sala -sancionat amb dos partits- i Xavi Punsí confia en què la secretaria tècnica trobi un recanvi i un nou company per als estilets David Corominas i Keita Karamokoba, autors de 10 i 9 gols, respectivament.

Tanmateix, el migcampista Djak Traoré serà baixa per sanció, per acumulació d'amonestacions, i el porter Gianni Cassaro, encara que sigui suplent aquest divendres amb el Girona al camp de l'Elx, tampoc estarà convocat per diumenge. Cal recordar que l'ex de l’Olot i Europa és ascendit amb el primer equip gironí davant la convocatòria de Bounou amb la selecció del Marroc a la Copa d'Àfrica, que acaba el 5 de febrer.

En canvi, Cesc Clotet ja té l'alta, a diferència de Sergi Álamo, i en principi Jorge Marta també estarà a punt després de perdre's els últims partits.

Aquest partit serà retransmès en directe per a La Xarxa TV i l'arbitrarà Romero Freixas. Amb aquest col·legiat tarragoní, el Figueres té un balanç de dues victòries (0-1 a Vilassar a l'octubre passat i 2-0 al Sabadell B a la 2014/15) i una derrota (1-0) amb el Sant Andreu a la 2015/16. Mentrestant, amb ell el Peralada ha tingut de tot: victòries contra la Muntanyesa (1-0) a la 2014/15 i a Vilassar (0-2) a la 2013/14, empat amb el Sabadell B (0-0) a la 2014/15 i derrota a Rubí (3-2) a la 2015/16.

El preu de les entrades serà de 10 euros per als no socis del club figuerenc.

Debut de Feixas a la Jonquera

A més del derbi Figueres-Peralada, la Jonquera confia en assaltar el camp de la Pobla de Mafumet (diumenge, 12 h) per escapar-se de la zona de descens a Primera Catalana. El coixí respecte a les brases es va reduint, ara és de quatre punts, i el duel a terres tarragonines serà una bona ocasió per a veure el debut del nou reforç jonquerenc, Aleix Feixas.

El davanter gironí, de 26 anys, prové del Palamós i té experiència a Tercera Divisió amb el Peralada. Amb aquest reforç, juntament amb els també nouvinguts Toledo, Juanpi Sepúlveda i Ismael, la Jonquera aspira a trencar la sequera (9 gols en 21 jornades), si bé també segueixen sent el conjunt més sòlid (12 gols rebuts).