L'última jornada de l'any de Tercera Divisió, que tancava la primera volta, ha deixat sensacions ben diferents entre els equips altempordanesos. El Peralada ha superat el Júpiter (4-1), el Figueres ha caigut contra el Granollers (4-1) i la Jonquera no ha passat de l'empat (0-0) davant el Santfeliuenc.

El Peralada, segon classificat per darrere l'Olot, s'ha desfet del conjunt barceloní gràcies a una última hora de partit per emmarcar. L'inici dels verd-i-blancs ha estat dubitatiu, però l'1-0 de Javi Sánchez a la mitja hora ho ha canviat tot. L'ex del Mallorca juvenil ha aprofitat una passada de Konaré que Coro ha deixat passar per superar el porter visitant. L'equip d'Arnau Sala i Xavi Punsí s'ha fet seva la segona part i Vallho, el pitxitxi Coro i novament Javi Sánchez han foradat la porteria contrària. El Júpiter, per la seva part, havia retallat distàncies amb el 3-1 de Rafa a la sortida d'un córner després que el mateix jugador avisés amb un toc al travesser.

Per la seva part, el Figueres va caure golejat al camp del Granollers (4-1) en un duel on, tot i no fer-ho del tot malament, va cedir massa concessions letals. Al minut 32 els nois de Chicho ja perdien 3-0 i tot que Casanova retallava distàncies en el minut 58, els vallesans van sentenciar amb un penal poc clar (75'). L'equip figuerenc, sense homes clau com Javi Revert, Pedro del Campo i Ferran Grau, acabarà l'any just al mig de la taula de la classificació, sense sobresalts ni per dalt ni per baix.

D'altra banda, la Jonquera no va poder oferir la victòria a la seva afició en el comiat del 2016 i va igualar (0-0) contra el Santfeliuenc. L'equip d'Àxel Vizuete tenia les baixes per sanció de Botxi, Joan Pujol i Marc Vilà, però es va mostrar ferm i va acabar amb inferioritat per l'expulsió per doble amonestació del francès Ismael, que debutava a les Forques. Els jonquerencs finalitzen l'any de l'ascens a Tercera Divisió amb quatre punts de coixí respecte el descens a Primera Catalana.