Els tres equips altempordanesos de Tercera Divisió tenen la intenció d'acabar el 2016 amb bon gust a la boca aquest cap de setmana amb els partits Peralada-Júpiter, Granollers-Figueres i la Jonquera-Santfeliuenc.

Començant per dalt, el Peralada ocupa la segona posició, a només un punt del líder Olot, i rebrà la visita del Júpiter (diumenge, 12 h) amb la il·lusió de proclamar-se campió d'hivern sempre i quan el conjunt garrotxí punxi contra el Manlleu. Els nois d'Arnau Sala i Xavi Punsí estan pendents del turmell de Jorge Marta, mentre que Sergi Álamo i Cesc Clotet continuaran sent les baixes segures una setmana més. El Peralada intentarà refer-se de la derrota a Ascó (2-1) del diumenge passat a causa d'un gol d'Artur Gòdia des de casa seva a l'últim minut i el seu rival, el Júpiter, es presentarà amb urgències. Els nois de Juanjo Garcia, antepenúltims i en descens, encadenen un empat i cinc derrotes seguides i desconeixen el triomf a camp contrari. En aquest part, l'equip de la Verneda recupera el sancionat Adrià Escribano. Sánchez Rico, del Baix Llobregat, dirigirà aquest enfrontament.

Precedents del Peralada-Júpiter: 1-2 (2015/16)

El Figueres, a seguir mirant amunt

Per la seva part, el Figueres visita el camp del Granollers (dissabte, 19.30 h) amb la moral alta després de superar el Sant Andreu (3-1) el diumenge passat i trencar una ratxa de tres derrotes consecutives. El conjunt de Chicho és novè, a vuit punts de la promoció d'ascens i amb nou de coixí respecte al descens, i vol assaltar el terreny vallesà per seguir mirant més cap amunt que cap avall. Els unionistes segueixen tenint les baixes per lesió de Pedro del Campo i Ferran Grau, i la millor notícia va ser que Javi Revert va anotar, contra els andreuencs, els primers gols de la temporada.

Els figuerencs busquen el segon triomf a domicili després d'haver-lo tastat un cop, a l'octubre, a Vilassar de Mar (0-1). El Granollers, entrenat per Albert Cámara, recupera Fran Fuentes després d'un partit sancionat. El barceloní Montoro Ferreiro és el col·legiat designat per al Granollers-Figueres i el curs passat va dirigir tant el partit d'anada com de tornada del conjunt unionista contra el Prat (1-1 al Sagnier i 1-0 a Vilatenim).

Precedents del Granollers-Figueres: 2-1 (2015/16); 1-4 (2010/11).

Tres sancionats a la Jonquera i alta d'Ismael

D'altra banda, aquest mateix dissabte (16.30 h) la Jonquera es vol acomiadar de l'afició amb una victòria que trenqui una ratxa de sis partits sense conèixer el triomf. Els d'Axel Vizuete reben la visita del Santfeliuenc amb tres baixes per sanció: el central Botxi, el defensiu Joan Pujol i l'extrem Marc Vilà tres baixes per sanció. En canvi, la Jonquera recupera el migcampista Tidiane Barry i el davanter Juanpi Sepúlveda després de complir un partit de sanció i també ja pot disposar del seu últim fitxatge, el francès Ismael Lakhamy, que prové del Poitiers i ja té l'alta.

Els fronterers són tretzens, amb cinc punts de coixí respecte el descens i necessiten frenar la sagnia: un empat i cinc derrotes consecutives amb l'últim triomf contra el Castelldefels, a l'octubre, a l’horitzó. El Santfeliuenc, per la seva part, es troba un punt per sobre, només ha sumat una victòria en els últims nou partits i per jugar a les Forques recupera el sancionat Jaime Fuentes. El barceloní Gonzales Moreno dirigirà aquest enfrontament.