Mentre el futbol regional té jornada de descans aquest cap de setmana, la lliga de Tercera Divisió continuarà amb el seu curs aquest diumenge dia 4 de desembre amb Peralada, Figueres i la Jonquera amb ganes de retrobar-se amb el triomf.

Per una part, el Peralada rep la visita del Manlleu (17 h) amb la intenció de tornar a sumar els tres punts després de l’empat a Olot (1-1) i de la derrota amb el Vilafranca (2-3). El conjunt que entrena Arnau Sala i Xavi Punsí ocupa el segon lloc, a dos punts del líder, l’Olot, i rep un equip osonenc -quinzè classificat- que viu el seu millor moment de la temporada després de sumar 11 dels últims 15 punts possibles.

Un dels al·licients del partit serà el retorn de Sergi Mateo Mateo, ara defensa del Manlleu, a un camp, el del PeraladaMateo, on hi va viure un total de vuit temporades en dues etapes, fins a l’estiu passat. La tornada del garrotxí no serà l’única cara coneguda, ja que el migcampista Ivan Fernández també va ser jugador peraladenc, durant mig curs de la temporada passada.

El Peralada tindrà l’absència segura per sanció del central Albert Estellés -la parella de Vallho podria ser Nacho Ruiz- i per lesió de Sergi Álamo, Cesc Clotet i molt probablement també de Djak Traoré. El barceloní Gómez Meneses, que havia dirigit el Santfeliuenc 0 Peralada 3 de la primera jornada, arbitrarà el duel d’aquest diumenge.

Els precedents del Peralada-Manlleu: 1-1 (2014/15), 0-1 (2015/16).

El Figueres vol enganxar-se al tren en un estadi complicat

D’altra banda, el Figueres havia fregat la promoció d’ascens a Segona B en un parell d’ocasions a l’últim mes, però les dues derrotes consecutives que ha encadenat (2-0 a Cerdanyola i 0-2 davant la Muntanyesa) l’han deixat en novè lloc, a cinc punts del quart classificat. Per aquest motiu, si els de Chicho aspiren a enganxar-se al tren necessiten la victòria a un terreny de joc difícil, l’Olímpic de Terrassa (17 h). Com a locals, els vallesans només han deixat escapar cinc punts i encadenen una ratxa notable havent sumat 8 dels últims 12 punts -tindran la baixa del sancionat Raul.

La Unió, si bé va demostrar bons símptomes tot i la derrota final contra la Muntanyesa, només té el dubte en l’àmbit de lesions del davanter Adrià Casanova, absent els dos últims partits. L’àrbitre designat per xiular el Terrassa-Figueres serà Fernández Morillo. Curiosament, el col·legiat barceloní ha dirigit el Figueres-Terrassa de les últimes dues temporades, amb victòries pel conjunt altempordanès a Vilatenim (1-0 i 3-1).

Els precedents del Terrassa-Figueres: 1-0 (2012/13), 2-1 (2013/14), 1-3 (2014/15), 1-0 (2015(16).

El Tourmalet particular de la Jonquera

Mentrestant, amb més urgències es troba la Jonquera. Tot i estar en una zona còmoda, en desena posició, encadena quatre derrotes consecutives per 1-0 i necessita una reacció per no veure’s involucrat a la zona baixa abans del Nadal. Els nois d’Axel Vizuete reben (16 h) la visita de l’Ascó, quart classificat, i d’aquesta manera s’hauran vist les cares amb equips de play-off d’ascens en quatre dels últims cinc partits. El Tourmalet particular de la Jonquera arriba després que el pitxitxi Coro fos baixa i que arribés en el seu lloc Juanpi Sepúlveda, que viurà el debut a les Forques després d’estrenar-se el diumenge passat a Manlleu.

Els fronterers recuperen per aquest partit l’ofensiu Brice, absent a terres osonenques per sanció, i pel mateix motiu serà baixa el central Botxi, que es perdrà d’aquesta manera el seu primer partit de lliga. A més, la Jonquera celebra la recuperació de Pep Vergara, que va reaparèixer en l’últim duel, i només està pendent de l’evolució de Facu Gutiérrez. El barceloní López Jiménez xiularà aquest partit.